Σητεια, Συνεντεύξεις

Ν. Κουρουπάκης στον STYLE100: Δεν είναι πανάκεια οι αποφάσεις του ΣτΕ, χρειάζεται και πολιτική απάντηση για τα αιολικά

kourou_190507_2208552

DSC07325

 

Πολιτικό ζήτημα που χρειάζεται πολιτική απάντηση είναι η απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος να αγνοήσει τις αντιδράσεις των κατοίκων και των φορέων και να υπογράψει υπέρ της κατασκευής των δύο αιολικών πάρκων, τόνισε ο Νίκος Κουρουπάκης, μιλώντας στον STYLE100 και στον Κώστα Γραμμενίδη.

Η πολιτική απάντηση  που πρότεινε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, είναι η διενέργεια δημοψηφίσματος, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο «Κλεισθένης». Ένα δημοψήφισμα που θα αποτυπώνει την αντικειμενική κρίση της κοινωνίας, θα λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης, ενώ μας βγάζει από άλλες λογικές. Το δημοψήφισμα θα μπορούσε να διενεργηθεί την δεύτερη Κυριακή του Ιανουαρίου

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο, σημείωσε, πως οι κινητοποιήσεις, αν πραγματοποιηθούν και δεν είναι μαζικές, θα έχουν ακριβώς τον αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουν.

Σε κάθε περίπτωση, επιλογή είναι οι θεσμικές διαδικασίες και ζητούμενο να μην γίνει το έργο.

Η τελική επιλογή του δρόμου των αντιδράσεων , παράλληλα με την προσφυγή στο ΣτΕ, ανήκει στη δημοτική αρχή και συγκεκριμένα στο δήμαρχο με τις αυξημένες αρμοδιότητες που έχει βάσει της πρόσφατης νομοθεσίας.

Ο Ν. Κουρουπάκης τόνισε πως  οι αποφάσεις του ΣτΕ δεν είναι πανάκεια και ανέφερε το δεδομένο της αρνητικής τοποθέτησης του σε ανάλογου τύπου προσφυγές, τα τελευταία χρόνια.

Ο δήμος, βρίσκεται μπροστά σε προκλήσεις και πρέπει να είναι καθοδηγητής είπε, σημειώνοντας  την ανάγκη για δράσεις σχετικά με τις υποδομές, ενώ αναφέρθηκε στο αεροδρόμιο, στο λιμάνι, το σχέδιο πόλης. Άλλα και  σε ειδικότερα ζητήματα, όπως η επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου, που συναντά, αναίτιες, όπως είπε, επιφυλάξεις, ενώ επανέλαβε την αντίθεση του στο πρόγραμμα έργων του δήμου.

 

Ν. ΝΙΚΟΛΑΟΥ