Ελλαδα

Ο Βορίδης στην αναμπουμπούλα χαίρεται

AAEeO1x

Ο Μάκης Βορίδης είναι large,γενικά. Για αυτό και θίχτηκε που κάποιοι ουτιδανοί του την είπαν για την πίτα των 12.000 ευρώ, αστείο ποσό βεβαίως, διότι όταν λέμε πως η ανάπτυξη επιτέλους ήρθε, πρέπει και να το αποδεικνύουμε. Η πίτα του Μάκη είναι η απόδειξη, δεν  έχουμε άλλη πρόχειρη αυτή τη στιγμή.

Το ότι κάθισε ολόκληρος Βορίδης και μας εξήγησε τα της πίτας, μας περιποιεί μεγάλη τιμή, όπως φάνηκε και από το ύφος του υπουργού, εξάλλου, που έχει πάντα το στυλ, «χάρη σου κάνω που σου μιλάω, να σέβεσαι».

Η εξήγηση που έδωσε έχει τα προβληματάκια της, αλλά σιγά να μην σταθούμε σε αυτά. Στο γεγονός δηλαδή πως ένας Μάκης Βορίδης (έναν τον έχουμε, ευτυχώς) έκανε λόγο για «κοινωνικό αυτοματισμό», κάτι που μοιάζει με ανέκδοτο, αλλά από εκείνα τα ανέκδοτα που  γελάει μόνο αυτός που τα λέει.

Εχει και επιχείρημα, ότι δηλαδή«θα πάρουν ΕΚΑΣ αν δεν κόψουμε την βασιλόπιτα; Τι είδους κοινωνικός αυτοματισμός είναι αυτός; Επειδή κόπηκε ΕΚΑΣ, μισθός, σύνταξη δεν μπορεί να γίνει γιορτή 12.000 ευρώ». Τα είπε αυτά, σοβαρά.

Η απάντηση βέβαια,  είναι όχι. Δεν μπορεί να γίνει τέτοια γιορτή.. Και για αυτούς τους λόγους που αναφέρει ο ίδιος και για πολλούς άλλους. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  είναι, που πήγε και συνάντησε αγρότες  που φέτος  είχαν προβλήματα σε όλη την Ελλάδα. Εκανε παραπομπές στο μακρινό μέλλον  για την πιθανότητα κάποιας αποζημίωσης, εμάς εδώ μας περιποιήθηκε ιδιαίτερα  όμως και μας παρέπεμψε σε επιτροπή που με τη σειρά της θα κάνει παραπομπή στην ΕΕ και μετά  θα κρίνει, κλπ, κλπ, που σημαίνει απλά, τίποτα. Διότι, λεφτά δεν υπάρχουν.

Τώρα, το γεγονός πως  ο  ίδιος δεν θεωρεί προκλητικό το γεγονός της γιορτής των 12.000 ευρω, λέει πολλά. Η πρώην  υφυπουργός Ολυμπία Τελιγιορίδου, που ανέδειξε το θέμα, μίλησε για μόλις τριάντα ευρώ, πέρυσι, που και εκείνη, αυτά τα λίγα, από την τσέπη  της τα πλήρωσε.

Το ότι πέρυσι, η ίδια γιορτή, κόστισε τα απολύτως απαραίτητα, δεν τους λέει τίποτα όμως.  Και επιμένει. Θα βάλει από τη τσέπη του τα λεφτά, γιατί η γιορτή θα γίνει όπως την έχει οραματιστεί και δεν υπάρχει κανένα θέμα και κανένα  πρόβλημα.

Εξάλλου φαίνεται πως του αρέσει γενικά να κάνει φασαρία και να βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης.

Το  είχε πει ο Μάο. «Μεγάλη αναταραχή, ωραία κατάσταση».

Ν.ΝΙΚΟΛΑΟΥ

https://style100fm.gr/