Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΟ Κυνηγετικός Σύλλογος Σητείας «θωρακίζει» τους δημότες με απινιδωτή σε εξωτερικό χώρο(βιντεο-φωτο)

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σητείας «θωρακίζει» τους δημότες με απινιδωτή σε εξωτερικό χώρο(βιντεο-φωτο)

 

Με μια προσφορά «από καρδιάς» ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σητείας θωρακίζει ακόμα  περισσότερο την πόλη και τους κατοίκους της, προσφέροντας με δίκη του πρωτοβουλία και έξοδα ανοιχτή πρόσβαση σε απινιδωτή, στο κεντρικό σημείο της περιοχής του Σιντριβανιού, όπου βρίσκονται τα γραφεία του.

Μια κοινωνική προσφορά, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μανώλης Λιλιμπάκης, που την δίκη του πρόταση υιοθέτησαν τα μέλη του Κυνηγετικού, ώστε να φτάσουμε στην σημερινή παρουσίαση, με την παρουσία του επικεφαλής της ΕΔΕΑΚ Γιάννη Δασκαλάκη, που αναλαμβάνει  πρόθυμα χρέη εκπαιδευτή, όποτε χρειαστεί και συνεργάζεται  στενά με φορείς και συλλογικότητες σε τέτοιες πρωτοβουλίες , και τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Αιλαμάκη, που αναφέρθηκε στο  δίκτυο απινιδωτών που υπάρχει πλέον στην ευρύτερη περιοχή της Σητείας.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος δεν είναι μόνο βουνό και  κυνήγι, διευκρίνησε ο πρόεδρος του Μανώλης Λιλιμπάκης, θέλοντας να τονίσει και την κοινωνική ευαισθησία που επιδεικνύει ο φορέας, με αφορμή την απόκτηση του απινιδωτή και την διάθεση του στους κατοίκους της πόλης. Ευχήθηκε πάντως, ο απινιδωτής να βγει από την  θέση του μόνο όταν υπάρξει η ανάγκη  συντήρησης  του.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό πως υπάρχει, με την ανάληψη μια πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης, ένας απινιδωτής σε εξωτερικό χώρο, σε αυτό το  σημείο της πόλης, κτίζοντας με τους ήδη υπάρχοντες, ένα δίκτυο ασφαλείας.

 

Ένα δίκτυο ασφαλείας, που όμως προϋποθέτει γνώση στον χειρισμό, όπως σωστά τόνισε ο επικεφαλής της ΕΔΕΑΚ Γιάννης Δασκαλάκης, αφού στα χέρια κάποιου που δεν έχει γνώση, ο απινιδωτής όχι μόνο είναι  άχρηστος, αλλά μπορεί και να αποβεί μοιραίος. Επομένως,, θα πρέπει να συνδυαστούν πρακτικές παροχής πρώτων βοηθειών με μια χρήση από ειδικό του μηχανήματος  και σε κάθε περίπτωση, γίνεται η κλήση στο 166.

Τα συγχαρητήρια  του για την πρωτοβουλία του Κυνηγετικού Συλλόγου, έδωσε, εκ μέρους του Δήμου, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Αιλαμάκης, αναφέροντας τη διάθεση απινιδωτών  προς το κοινό από τοπικές κοινότητες και αγροτικά ιατρεία.

Σύμφωνα με τον «χάρτη» απινιδωτών στην περιοχή μας, στον οποίο αναφέρθηκε ο Γιάννης Δασκαλάκης, η Σητεία βρίσκεται πλέον σε μια πολύ καλή θέση, διαθέτοντας το μηχάνημα και την διάθεση του, στο Δημαρχείο, στην πιάτσα των ταξί, το Λιμεναρχείο, το Αστυνομικό Τμήμα, σε κάποια ξενοδοχεία, στο Γυμνάσιο, στο Γήπεδο (μόνο όμως στην διάρκεια αγώνων) ,στην Τουρλωτή, στον Μακρυγιαλό, στον Γούδουρα, το Παλαίκαστρο, την Ζάκρο.

 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

 

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα