Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΣΤΑΘΜΟΣΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΟ Μανώλης Τσιφετάκης υποψήφιος Δήμαρχος Σητείας ; (βιντεο)

Ο Μανώλης Τσιφετάκης υποψήφιος Δήμαρχος Σητείας ; (βιντεο)

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιλώντας στον STYLE100

Υποψήφιος για το αξίωμα του δημάρχου Σητείας θα είναι στις επόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης ο Μανώλης Τσιφετάκης με τον συνδυασμό Επιστροφή στο Μέλλον στον οποίο επικεφαλής είναι  ο Νίκος Κουρουπάκης.

Αυτό ισχύει, αν ερμηνεύουμε σωστά όσα είπε στην εκπομπή του STYLE 100 «Η 9η εντολή», όπου του τέθηκε το ερώτημα δύο φορές και απάντησε πως θα δώσει το παρόν στις εκλογές, αφήνοντας ανοιχτή σε ερμηνείες την απάντηση του .

Αξιοσημείωτο είναι πως δεν είπε ναι  στην ερώτηση αν η παράταξη θα κατέβει στις εκλογές όπως είναι τώρα. «Θα δούμε», είπε.

 Είναι φανερό πως υπάρχουν σκέψεις και διεργασίες στην παράταξη που τώρα είναι αξιωματική αντιπολίτευση.

Διεργασίες σε ήπιο και συναινετικό κλίμα, και σε αυτό το πνεύμα λήφθηκε πρόσφατα απόφαση ο Μανώλης Τσιφετάκης να αναπληρώνει τον Νίκο Κουρουπάκη στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, θεσμικά.

Κάτι που σημαίνει πως ο κ. Τσιφετάκης θα έχει το δικαίωμα να ασκήσει αντιπολίτευση με όλα όσα προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου για τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα από τα επτά μέλη της παράταξης και φυσικά τον επικεφαλής της και έχει ήδη κατατεθεί στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου , προκειμένου να έχει άμεση ισχύ.

Θυμίζουμε πως και ο Λεωνίδας Τερζής, μιλώντας επίσης στον STYLE100, είπε ανοιχτά πως θα είναι υποψήφιος για το αξίωμα του δημάρχου, διαδεχόμενος τον Θοδωρή Πατεράκη, του οποίου έχει την αμέριστη στήριξη.

Ετσι, δυο από τις συνολικά πέντε τώρα παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποφασίζουν να μπουν σε άλλη εποχή. Η εξέλιξη, σημαντική, ανακατεύει το παιχνίδι και θέτει   νέους όρους πλέον, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η χαρτογράφηση των κινήσεων των άλλων παρατάξεων και των  υπολοίπων υποψηφιοτήτων.

Θα δώσω το παρόν στις εκλογές

Αφού σημειώσουμε πως η συνέντευξη έχει γίνει αρκετό καιρό πριν και οι απόψεις του καλεσμένου και του ερωτώντος,  στην αρχή, όπως θα τις ακούσετε στο βίντεο, που αφορούν  τον κορονοιό και τα σχολεία, αφορούν την περίοδο της συνέντευξης και όχι  αναγκαστικά  το σήμερα (ο Μ. Τσιφετάκης τονίζει πάντως πως «το εμβόλιο είναι η λύση»), ερχόμαστε στο επίμαχο πεδίο:

-Η πρωτοβουλία της παράταξης Πατεράκη να δημοσιοποιήσει διάδοχη κατάσταση  με τον Λεωνίδα Τερζή, μπορεί να δώσει ώθηση για ανάλογες πρωτοβουλίες ;

«Οσο φτάνουμε πιο κοντά στις δημοτικές εκλογές θα υπάρχουν τέτοιες κινήσεις Αυτό είναι θεμιτό και είναι και σωστό να γίνεται μια τέτοια κουβέντα. Θεωρώ ότι οι λόγοι που κατεβήκαμε στις εκλογές το 2019 δεν έχουν αρθεί. Δεν είμαι ευχαριστημένος με την πορεία των πραγμάτων. Ούτε με τους ρυθμούς, ούτε με την αποτελεσματικότητα. Μια λύση είναι να κάτσουμε σπίτι μας. Αλλά εγώ δεν μπορώ. Δεν μπορώ να το αποδεχτώ. Πρέπει να κάνουμε προσπάθεια για να βελτιωνόμαστε”.

-Μήπως οι διεργασίες στην παράταξη του Θ. Πατεράκη  βοηθήσουν στο να υπάρξουν ανάλογες κινήσεις στις άλλες παρατάξεις ;

«Οσο φτάνουμε πιο κοντά στις εκλογές θα γίνονται διάφορα. Σας είπα, ο λόγος για τον οποίο κατεβήκαμε στις εκλογές το 19 δεν έχουν αρθεί. Υπάρχουν”.

Για τους ίδιους λόγους θα ξανακατέβαινα. Δεν είδα καμία φοβερή βελτίωση στην πορεία των πραγμάτων. Πιστεύω δηλαδή πως η παράταξη θα συμμετέχει στις εκλογές».

-Ετσι όπως είναι τώρα;

«Η παράταξη. Θα δούμε».

 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα