Ελλαδα, Σητεια

Ο Νίκος Κουρουπάκης στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για την θαλάσσια πολιτική

125957972_988043028383337_6350054819946101866_o (1)

Η απουσία αναφοράς στα δημοτικά λιμενικά ταμεία και η έλλειψη πρόνοιας για ουσιαστική συμμετοχή  στις αποφάσεις για ενέργειες και έργα στις παραθαλάσσιες περιοχές προβληματίζει την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και ειδικότερα την αρμόδια επιτροπή της που απασχολεί το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τίτλο “Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στο Νησιωτικό χώρο και λοιπές διατάξεις”.

Η Επιτροπή, συνεδρίασε για πρώτη φορά πριν λίγες μέρες και την είδηση έκανε γνωστή, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, ο Νίκος Κουρουπάκης που συμμετείχε στην συνεδρίαση,.

Όπως  σημειώνει θα γίνει ιδιαίτερη συνεδρίαση για να αναπτυχθούν οι προβληματισμοί ειδικά για την έλλειψή αναφοράς στα δημοτικά λιμενικά ταμεία, “κάτι που ανησυχεί τους Νησιωτικούς και παραθαλάσσιους Δήμους”.

Από όλα τα μέλη της επιτροπής επισημάνθηκε ότι το πρόγραμμα ΝΕΑΡΧΟΣ του υπουργείου που θα χρηματοδοτήσει έργα κυρίως στους λιμένες είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τη Τ.Α. και έγιναν προτάσεις για βελτίωση του.