ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, Σητεια

Παρουσίαση του βιβλίου του Ν. Ψιλάκη «Κι οι θάλασσες σωπαίνουν» στη Σητεία(βιντεο-φωτο)

DSC01808

Εκδήλωση παρουσίασης του τελευταίου βιβλίου του Νίκου Ψιλάκη, με τίτλο «Κι οι θάλασσες σωπαίνουν» διοργάνωσαν με επιτυχία στο Πολύκεντρο του Δήμουτη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου οι φίλοι του συγγραφέα υπό την αιγίδα του  (Δ.Ο.Κ.Α.Σ.) και με τη στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σητείας «Ο Μύσων» και της Περιηγητικής Λέσχης Σητείας.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο Δήμαρχος Σητείας κ. Πατεράκης και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

.

Δυο γνωστοί φιλόλογοι, ο Γιώργος Δρακωνάκης και ο Μιλτιάδης Παπαδάκης,  μίλησαν για το ιστορικό μυθιστόρημα “Κι οι θάλασσες σωπαίνουν” και την ιδιαιτερότητα της λογοτεχνικής αφήγησης ενός ιστορικού γεγονότος και  ακολούθησαν παρεμβάσεις εκπροσώπων φορέων της Ανατολικής Κρήτης. Στη συνέχεια ο Νίκος Ψιλάκης αναφέρθηκε στις δαιδαλώδεις ατραπούς της ιστορίας, στην αναγκαιότητα διάσωσης της ιστορικής μνήμης, στις πηγές που τον ενέπνευσαν και, παράλληλα, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους αναγνώστες των βιβλίων του.

Την εκδήλωση της βιβλιοπαρουσίασης του ιστορικού αυτού μυθιστορήματος, που παρακολούθησε ο Δήμαρχος Σητείας κ.Πατεράκης, εκπρόσωποι φορέων της Ανατολικής Κρήτης και πολύς κόσμος, συντόνισε ο φιλόλογος κ. Ιωάννης Μπουρμπουράκης.

DSC01798 DSC01800

DSC01802 DSC01804 DSC01805 DSC01808 DSC01809 DSC01810 DSC01814 DSC01821

http://STYLE100FM.GR