Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΠρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας: «Η αντιμετώπιση της εξάρτησης από τον τζόγο»

Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας: «Η αντιμετώπιση της εξάρτησης από τον τζόγο»

Η αντιμετώπιση της εξάρτησης από τον τζόγο

Κύκλος σεμιναρίων για ανθρώπους με προβληματική σχέση με τα τυχερά παιχνίδια

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναπτύσσουν προβληματικές σχέσεις με τα τυχερά παιχνίδια. Πρόκειται για ένα ζήτημα που σε αρκετούς προκαλεί πολλαπλές συνέπειες σε ατομικό, οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο. Από την άλλη πλευρά η προβληματική σχέση με τα τυχερά παιχνίδια δεν αποτελεί μονόδρομο. Πολλοί άνθρωποι μέσα από προσπάθεια έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν με επιτυχία το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας, το οποίο υποστηρίζει συστηματικά ανθρώπους με πρόβλημα εξάρτησης από τον τζόγο και τα συγγενικά τους πρόσωπα, θα πραγματοποιήσει κύκλο τριών σεμιναρίων με τίτλο: «Η αντιμετώπιση της εξάρτησης από τον τζόγο».  Τα σεμινάρια απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε ανθρώπους που έχουν ή νιώθουν ότι έχουν προβληματική σχέση με τα τυχερά παιχνίδια.

Μεταξύ άλλων στο σεμινάριο θα συζητηθούν:

  • Η φύση της εξάρτησης από τα τυχερά παιχνίδια.
    • Τα βασικά χαρακτηριστικά της εξάρτησης από τα τυχερά παιχνίδια, οι δυσκολίες αντιμετώπισής της και οι μύθοι που τη συνοδεύουν.
    • Οι τρόποι αντιμετώπισης του συγκεκριμένου φαινομένου και η αξία της αλληλοβοήθειας.

    Καθώς το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε ανθρώπους που έχουν ή νιώθουν ότι έχουν προβληματική σχέση με τα τυχερά παιχνίδια, όσοι και όσες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, θα πρέπει πριν την έναρξη του, να πραγματοποιήσουν συνάντηση γνωριμίας με τις εργαζόμενες του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας, για να ενημερωθούν περισσότερο για το σεμινάριο και τους σκοπούς του και να λάβουν συνολικές πληροφορίες για το πρόγραμμα.

    Με το πέρας του σεμιναρίου, όσοι/ες ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετάσχουν σε ομάδες υποστήριξης για το συγκεκριμένο ζήτημα που θα πραγματοποιηθούν στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας, καθώς επίσης και να λάβουν εξατομικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης.

Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 01/02/2023 στις 18:00 και θα συνεχίσουν τις Τετάρτες 08/02/2023 και 15/02/2023. Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του προγράμματος, 28430 29620, καθημερινά 9:00-20:00, έως και τη Δευτέρα 30/01/2023, προκειμένου να υπάρχει χρόνος για τις ατομικές ενημερωτικές συναντήσεις, που προηγούνται των σεμιναρίων.

Η συμμετοχή στα σεμινάρια, όπως και σε όλες τις δράσεις του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας, είναι δωρεάν. Όλες οι συναντήσεις στον χώρο του προγράμματος γίνονται με σεβασμό στο απόρρητο.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας
Καταπότη 57
Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-20:00
Τηλέφωνο: 28430 29620
Ηλ. ταχυδρομείο: sitia@selfhelp.gr

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα