Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΠρόστιμο 1000 ευρώ για πλαστικά καλαμάκια στη Σητεία χωρίς να συνυπολογιστεί η...

Πρόστιμο 1000 ευρώ για πλαστικά καλαμάκια στη Σητεία χωρίς να συνυπολογιστεί η καταστροφή των βιοδιασπώμενων από τίς πλημμύρες

1 μήνα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες  στη Σητεία επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρω για πλαστικά καλαμάκια σε πληγείσα επιχείρηση. Συγκεκριμένα σε διενέργεια που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα το οποίο κατά τις πλημμύρες , πλημμύρισε σε αποτέλεσμα να καταστραφούν ηλεκτρικές συσκευές , έπιπλα , αναλώσιμα καφέ, επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρω για 67 πλαστικά καλαμάκια.

Η επιχείρηση διέθετε μεγάλο απόθεμα βιοδιασπώμενων καλαμακίων τα οποία καταστραφήκαν ολοσχερώς κατά την πλημμύρα .

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει έλλειψη και για να έρθει η δουλειά εις πέρας χρησιμοποιήθηκαν και πλαστικά τ οποία είχαν αποσυρθεί στην αποθήκη του καταστήματος στο πατάρι και δεν υπέστησαν ζημιές. Η επιχείρηση κρίθηκε πληγείσα τόσο από τον Δήμο όσο και την Περιφέρεια μετά την αυτοψία που έλαβε στον χώρο και κρατική αρωγή.

Το κλιμάκιο του Υπουργείου Ανάπτυξης κατά τον έλεγχο διαπίστωσε την παρουσία τόσο των βιοδιασπώμενων όσο και των 67 πλαστικών.

Ενώ αναφέραμε τον λόγο ύπαρξης τους  και αφού μας διαβεβαίωσαν ότι  είναι μια απλή σύσταση, έν συνεχεία μετά από ένα μήνα μας απέστειλαν ταχυδρομικώς επιβολή προστίμου 1000 ευρώ.

Θεωρούμε την επιβολή προστίμου άδικη καθότι η επιχείρηση μας είναι καθ’ όλα νόμιμη  και ουδέποτε έχει υποπέσει σε καμία παράβαση προς το κράτος.

Όταν μια επιχείρηση και ολόκληρη η κοινωνία της Σητείας , ιδιαίτερα ο επιχειρηματικός κόσμος προσπαθεί να ορθοποδήσει , θεωρούμε  το λιγότερο ντροπιαστικό να καταλογίζονται πρόστιμα για πλαστικά καλαμάκια. Επίσης τα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας είναι η αισχροκέρδεια , η ακρίβεια , στα οποία η κυβέρνηση αδυνατεί να επιλύσει, αλλά φροντίζει να καταλογίζει πρόστιμα  σε πληγείσες επιχειρήσεις.

Οι ιδιοκτήτες καταστήματος
RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα