Σητεια, Συνεντεύξεις

Συνέντευξη του Μιχάλη Περάκη στον STYLE 100: Αποκαθίσταται το Πολύκεντρο, κανονική λειτουργία του Ωδείου από το Σεπτέμβριο(ηχητικο)

 

 

Λειτουργία του Ωδείου από το Σεπτέμβριο στο Πολύκεντρο, πολιτιστικές εκδηλώσεις προσαρμοσμένες στις συνθήκες πιθανόν τον Αύγουστο, ψηφιακή καταγραφή των τίτλων της πλούσιας βιβλιοθήκης και ευρύ ψηφιακό  περιβάλλον για τον μελετητή-ερευνητή-σπουδαστή, αθλητικές δραστηριότητες σταδιακά και τμηματικά με τα ομαδικά αθλήματα πάντως να μην προβλέπεται να επιτραπούν πριν από το Σεπτέμβριο, καταγραφή όλων των αθλητικών χώρων στον «Πέλοπα», ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ Μιχάλης Περάκης στη συνέντευξη του στον STYLE 100 και τον Κώστα Γραμμενίδη.

Όλα τελούν υπό αίρεση , έκανε σαφές ο Μ. Περάκης και όλα αναθεωρούνται σύμφωνα με την πορεία της πανδημίας, που ,πάντως, μέσα σε όλα τα κακά, πρόσφερε και ευκαιρίες διάθεσης, του πολύ ελεύθερου χρόνου σε δράσεις σημαντικές που λύνουν είτε πρακτικά προβλήματα είτε έδωσαν χώρο στην ανάπτυξη της ψηφιακής σύγκλισης και τη συστηματική καταγραφή αρχείων και χώρων πολιτισμού και άθλησης.

Επιγραμματικά :

  • Το Ωδείο αρχίζει τη κανονική του λειτουργία στο χώρο του Πολύκεντρου το Σεπτέμβρη και θα λειτουργεί με δίδακτρα που θα διατίθενται για την πληρωμή των δασκάλων.

Στο Πολύκεντρο  έγινε σημαντική εργασία από τα μέλη του ΔΟΚΑΣ και εργαζόμενους στο δήμο, καθημερινής και χωρίς  ωράριο με τήρηση των  μέτρων ασφαλείας και υγιεινής, καθαρίστηκε ο χώρος,  έγιναν οι εργασίες πυρασφάλειας κλπ,

Χτες έγινε στο χώρο αυτό συνάντηση με τους καθηγητές του Ωδείου, παρουσία του δημάρχου.

  • Οι αθλητικές εγκαταστάσεις ανοίγουν μόνο για αθλητές Ολυμπιάδων αρχικά, με αυτή της τήρηση κανόνων υγιεινής. Σε δεύτερη φάση θα γίνονται ατομικά αθλήματα , αργότερα πιο μεγάλες προπονήσεις ατομικές κυρίως. Αναλυτική ενημέρωση θα γίνει στα αθλητικά σωματεία από τον ΔΟΚΑΣ τη Δευτέρα.

Ξεκίνησε  το πρόγραμμα «Πέλοπας», δηλαδή η καταγραφή όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και δομών  όλων των δήμων της χώρας  διευκολύνοντας την αδειοδότηση και τη χρηματοδότηση τους κάτι που αφορά άμεσα το γήπεδο Σητείας.

  • Πολιτιστικές εκδηλώσεις ,ενδέχεται να πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο, αλλά δεν θα υλοποιηθεί ο αρχικός προγραμματισμός. Υπάρχει επικοινωνία με πολιτιστικούς συλλόγους που θα μπορέσουν να υλοποιήσουν δρώμενα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες της εποχής και με την απαραίτητη συνθήκη πως θα ισχύσουν οι εξαγγελίες της υπουργού Πολιτισμού για δράσεις τον Αύγουστο.
  • Καταγράφτηκαν όλα τα βιβλία της βιβλιοθήκης, 26.000 χιλιάδες τίτλοι περίπου που υπήρχαν χειρόγραφα καταγεγραμμένα , μέσα από εθελοντική εργασία των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς . Διαπιστώθηκε πως λείπουν πολλά βιβλία, αρκετά σπάνια , παλαιών εκδόσεων. Πάντως, τώρα δίνεται η δυνατότητα να γίνεται εύκολα και ψηφιακά ο δανεισμός ενώ στους χώρους θα λειτουργούν υπολογιστές σε  διασύνδεση με άλλες  μεγάλες βιβλιοθήκες στη διάθεση του μελετητή.
  • ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
  • https://style100fm.gr