Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΣΥΡΙΖΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ: Κάλλιο αργά, παρά αργότερα… για τον Πυροσβεστικό Σταθμό Σητείας

ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ: Κάλλιο αργά, παρά αργότερα… για τον Πυροσβεστικό Σταθμό Σητείας

 

 

Κάλλιο αργά, παρά αργότερα… για τον Πυροσβεστικό Σταθμό Σητείας!

 

4/7/2022

Τους πήρε τρία χρόνια να αναβαθμίσουν την πυροσβεστική Σητείας, όταν από το 2019, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά από σχετική ανάλυση και συζήτηση, έλαβε θετική απόφαση για την αναβάθμιση του παραπάνω κλιμακίου.

 

Απέμενε μόνο η έκδοση προεδρικού διατάγματος για να ολοκληρωθεί  η διαδικασία αναβάθμισης του Κλιμακίου της Πυροσβεστικής Σητείας σε Πυροσβεστικό Σταθμό. Έγινε  Ερώτηση από τον Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλη Θραψανιώτη, αλλά σιωπή από το “Επιτελικό Κράτος”!

 

Η αναβάθμιση του Κλιμακίου  είχε κριθεί αναγκαία,  επειδή η περιοχή   διαθέτει προστατευόμενες περιοχές με  σημαντικά πολιτιστικά στοιχεία, όπως  το Γεωπάρκο  Σητείας ενταγμένο στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO, το μοναδικό φοινικόδασος Βάι,  το φαράγγι του Ρίχτη, της Ζάκρου και των Πεύκων,  με το  τοπικό κλιμάκιο  να προχωράει σε σειρά από διασώσεις κάθε χρόνο. Επίσης στην περιοχή υπάρχουν σημαντικές υποδομές και εγκαταστάσεις, όπως το αεροδρόμιο και  το  λιμάνι  Σητείας,  το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στον Αθερινόλακκο και ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα ΒΑΠΕ (Ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά).

 

Πάλι καλά που παρενέβη ο κ. Πλακιωτάκης τώρα που έφτασαν οι εκλογές, και  “κατόπιν ενεργειών του” τα κατάφερε!

 

Τα συγχαρητήρια του αξίζουν, γιατί χρειάστηκαν μόνο τρία χρόνια, και όχι 15, όπως η γέφυρα στο Χαμέζι.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα