Σητεια

ΣΥΡΙΖΑ Σητείας: ομόφωνη απόφαση για την προσφυγή στο ΣΤΕ κατά του αιολικού της TERNA από το ΔΣ του δήμου Σητείας στις 11/11

Χωρίς τίτλο

Ομόφωνη απόφαση για προσφυγή στο ΣΤΕ ενάντια στο Αιολικό Πάρκο της ΤΕΡΝΑ,           στο Δημοτικό συμβούλιο 11/11/2019

 

Από την συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου κρατάμε:

  • Δέσμευση Δημάρχου κ. Ζερβάκη για κλιμάκωση του αγώνα, αν περάσει από το ΣΤΕ η κατασκευή του έργου. Είπε κατά λέξη ότι είναι εναντίον αυτών των επενδύσεων και ότι εμείς ξέρουμε τι ανάπτυξη θέλουμε.
  • Σύσσωμες οι δημοτικές παρατάξεις ψήφισαν την προσφυγή στο συμβούλιο της Επικρατείας.
  • Πρόταση για την διενέργεια δημοψηφίσματος στο Δήμο Σητείας, από την παράταξη Κουρουπάκη.
  • Παρών μόνο ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θραψανιώτης και κανείς άλλος θεσμικός εκτός του περιφερειακού συμβούλου κ. Ξενικάκη.
  • Αίσθηση προκάλεσε η κραυγαλέα … σιωπή του Βουλευτή και υπουργού της κυβέρνησης κ. Πλακιωτάκη, έστω και με μια επιστολή στήριξης στον αγώνα του Δήμου και των κατοίκων.
  • Ο Δήμαρχος κ. Ζερβάκης ανακοίνωσε, μετά από την συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό, ότι ο Υπουργός κ. Χατζηδάκης “ καταλαβαίνει τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας αλλά δεν κατανοεί γιατί να μην γίνει το έργο και δεν παίρνει πίσω την υπογραφή του για την έγκριση του έργου”.
  • Ο βουλευτής κ. Θραψανιώτης τόνισε ότι ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον του έργου μαζί με την Σητειακή Κοινωνία.
  • Σε ερώτηση του συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Σητείας για πιο λόγο επιλέχθηκε η περιοχή της Σητείας για το συγκεκριμένο έργο προς τον εκπρόσωπο του ΟΑΚ, αυτός απάντησε ότι στην Σητεία “ΦΥΣΑΕΙ”.

 

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας περιφρονεί τη θέληση και τις αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας αλλά και της Περιφέρειας, και ενδιαφέρεται μόνο για το όφελος των επενδυτών.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σητείας ήταν και είναι ξεκάθαρα εναντίον της συγκεκριμένης επένδυσης και θα στηρίξει τον αγώνα των κατοίκων και του Δήμου για την προστασία του μέλλοντος του τόπου μας. Θα κάνει κάθε προσπάθεια να κάνει γνωστό το πρόβλημα, κόντρα στην σιωπή που επιβάλλουν τα κεντρικά ΜΜΕ.

 

 

Η  προσφυγή στο ΣΤΕ πρέπει να γίνει άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις.

Ο  Σητειακός Λαός ενωμένος συνεχίζει τον αγώνα!

 

Οργάνωση Μελών

ΣΥΡΙΖΑ ΣΗΤΕΙΑΣ

https://style100fm.gr/