Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΣύμβαση 1 εκ. ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης για παρεμβάσεις...

Σύμβαση 1 εκ. ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης για παρεμβάσεις αποκατάστασης κοίτης ρεμάτων στο Δήμο Σητείας

 

Τη σύμβαση με προϋπολογισμό 1 περίπου εκ. ευρώ για την «Αποκατάσταση ρεμάτων» στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σητείας υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης και ο ανάδοχος του έργου Ιωσήφ Κοκκινάκης.

 

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η εκτέλεση  χωματουργικών κυρίως εργασιών για τον καθαρισμό και αποκατάσταση μέρους της κοίτης ρεμάτων του δήμου  Σητείας. Αφορά τις αναγκαίες και επείγουσες εργασίες για την άμεση αποκατάσταση της κοίτης ρεμάτων από τις πρωτοφανείς έντονες βροχοπτώσεις της 15ης  Οκτωβρίου 2022 λόγω των οποίων ο Δήμος Σητείας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι εργασίες σκοπεύουν στην προστασία  των περιοχών που έχουν πληγεί, από τις δυσμενείς επιπτώσεις νέων πλημμυρικών φαινομένων, με καθαρισμό των ρεμάτων και των τεχνικών από  μπάζα, κορμούς δέντρων και βλάστηση έτσι ώστε να βελτιωθεί η παροχετευτικότητά τους και να μειωθεί ο κίνδυνος πλημμύρας στις παρόχθιες περιοχές και στο οδικό δίκτυο, με στόχο την αποφυγή μελλοντικών καταστροφών από πλημμύρες.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα