Σητεια

Σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων για την κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν στον σχεδιασμό και πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων κατά την διάρκεια της πανδημίας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ  ΣΗΤΕΙΑ 3 (23-06-2020)

 

 

Την Τρίτη 22-06-2020 πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Π.Ε. Λασιθίου,  ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Κρήτης, της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου και των Δήμων του Ν. Λασιθίου, με σκοπό τον συντονισμό των δράσεων για την κοινή αντιμετώπιση των θεμάτων που θα προκύψουν από την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων την τρέχουσα θερινή περίοδο  αλλά και μετά απ’ αυτήν, εν μέσω πανδημίας στην Περιφέρεια Κρήτης.

Στην σύσκεψη παρευρέθησαν  εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Γουλιδάκη, ο Κωνσταντίνος Φασουλάκης Θεματικός Αντιπεριφεριάρχης Πολιτισμού & Απόδημου Ελληνισμού, η Εφη Κουτεντάκη  Θεματική Αντιπεριφεριάρχης Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης, η Μαρία Χανιωτάκη – Μυλωνάκη  Θεματική Αντιπεριφεριάρχης Οικονομικών, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιάννης Ανδρουλάκης και Γιώ ργος Τσιφετάκης, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Αγίου Νικολάου Χάρης Αλεξάκης, Δήμου Οροπεδίου Δημήτρης Τζιράκης, η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας Μαρία Σακκαδάκη, ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ Αγίου Νικολάου Λευτέρης Ραφαϊλάκης, και  άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ  COVID 19 4

Κοινή υπήρξε η διαπίστωση ύπαρξης σοβαροτάτων προβλημάτων στον χώρο του πολιτισμού που προκάλεσε η πανδημία, θέτοντας σε αναμονή τα προγράμματα καλοκαιρινών εκδηλώσεων που σε πολλές περιπτώσεις είχαν ήδη καταρτιστεί. αλλά και η προτεραιότητα όλων στην διαφύλαξη και προστασία της υγείας των πολιτών.

Εξετάσθηκε η προοπτική αποσπασματικής λειτουργίας χώρων πολιτισμού τους καλοκαιρινούς μήνες,  η διοργάνωση θεατρικών και μουσικών παραστάσεων για λίγους θεατές και ολιγομελή σχήματα. Επιβεβαιώθηκε ότι πρέπει να τηρούνται τα ισχύοντα μέχρι σήμερα μέτρα προφύλαξης,  στις όποιες εκδηλώσεις πραγματοποιηθούν και η προσέλευση του κόσμου να γίνεται κάτω από συγκεκριμένους κανόνες. Ταυτόχρονα και εν αναμονή της έκδοσης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που θα καθορίσουν τις περαιτέρω ενέργειες, αποφασίστηκε να δοθεί προτεραιότητα στην ενημέρωση των εμπλεκομένων, φορέων, σχημάτων, συλλόγων κ.λ.π.

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με εκ/πους Εμπορικού & Επαγγελματικού Συλλόγου Κουτσουρά – Ανάληψης – Μακρύ Γιαλού. 

 ΓΟΥΛΙΔΑΚΗΣ - ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ 1 (23-06-2020)

Ο Αντιπεριφερειάρχης  Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, συναντήθηκε με τους εκ/πους του Εμπορικού & Επαγγελματικού Συλλόγου Κουτσουρά – Ανάληψης – Μακρύ Γιαλού,  Μανώλη Καπετανάκη, Πρόεδρο και Gunnar Stromshplm, μέλος & διοργανωτή του Casa dei Mezzo Chamber Music Festival που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι στο Μακρύ Γιαλό, και άκουσε τα προβλήματα που απασχολούν τους ιδιοκτήτες και επιχειρηματίες της περιοχής,  μελών του Συλλόγου, αλλά και ειδικότερα θέματα που άπτονται της επικαιροποίησης του αιτήματος για χρηματοδότηση κατασκευής γηπέδου μπάσκετ στο Δημοτικό Σχολείο Μακρύ Γιαλού, την επιχορήγηση για δημιουργία διαφημιστικού spot ή εκτύπωσης φυλλαδίου για την τουριστική προβολή της περιοχής, το θέμα της οδικής σήμανσης που προκύπτει από την έλλειψη πινακίδων σε κεντρικούς οδικούς κόμβους με τις οποίες να υποδεικνύεται η πορεία προς Μακρύ Γιαλό και η κατεύθυνση που βρίσκεται ο οικισμός, και τέλος τα θέματα που προκύπτουν από την λειτουργία του κόμβου Αγίου Στεφάνου και των φαναριών στον κόμβο Κουτσουρά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον τα ζητήματα που τέθηκαν, και τους ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν ήδη προγραμματιστεί ή προγραμματίζονται για την περιοχή Μακρύ Γιαλού (βιολογικός καθαρισμός, καθαρισμούς ρεμάτων, μελέτη διάβρωσης ακτογραμμής Μακρύ Γιαλού, καθαρισμός Ασπροπόταμου,  την χρηματοδότηση των εκδηλώσεων του Casa dei Mezzo Chamber Music Festival  κ.λ.π).

 

Ενημερωτική συνάντηση στην Σητεία

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ  ΣΗΤΕΙΑ 3 (23-06-2020)

Την Τρίτη το απόγευμα 23η Ιουνίου 2020 και ώρα 19.00 πραγματοποιήθηκε στην Σητεία στην συνεδριακή αίθουσα του Ξενοδοχείου Σητεία BEACH ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, για τον τρόπο λειτουργίας των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (καφέ μπαρ, μεζεδοπωλεία,  εστιατόρια, κ.λ.π), εν όψει των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί. Η παραπάνω συνάντηση ήταν η Τρίτη κατά σειρά που διοργανώθηκε από την Π.Ε.Λασιθίου, και θα ακολουθήσει ο Δήμος Οροπεδίου την Παρασκευή 26-06-2020.

Η συνάντηση είχε σαν κύριο σκοπό,  την ενημέρωση των παρευρισκομένων επιχειρηματιών και εργαζομένων των κλάδων εστίασης και καφέ, για τα μέτρα που οι καταστηματάρχες υποχρεούνται να λαμβάνουν και τα προστατευτικά μέσα που πρέπει να τηρούν, προς αποφυγή μετάδοσης κρουσμάτων του κορωνοϊού, καθώς και για τις κυρώσεις που προβλέπονται, και  έγινε από το προσωπικό της  Δ/νσης  Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, την Προϊσταμένη  Μαρία Μωϋσάκη, και τις Επόπτριες Υγείας Ευαγγελία Φανουράκη, Κωνσταντίνα Τσιάμη και Μαρία Βαϊοπούλου.

Κατά την ενημέρωση και την  συζήτηση που ακολούθησε,  ακούστηκε η θέση των καταστηματαρχών και οι σοβαρότατοι προβληματισμοί των,  τόσο για την δυσκολία τήρησης των μέτρων,  όσο και για τις σοβαρές κυρώσεις που αντιμετωπίζουν από την μη εφαρμογή των, αλλά και για την οικονομική δυσπραγία στην οποία βρίσκονται.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας, τόνισαν ότι πρωταρχικός σκοπός των είναι η ενημέρωση, η συνεργασία, η παροχή διευκρινήσεων και επεξηγήσεων σε απορίες για την εφαρμογή των μέτρων είτε τηλεφωνικά είτε με επίσκεψη στα γραφεία της υπηρεσίας, η αντιμετώπιση των παραβατικών συμπεριφορών αρχικά με συστάσεις, αλλά ταυτόχρονα και η επιβολή του νόμου σε περιπτώσεις ακραίων φαινομένων ή επαναλαμβανόμενων παραβατικών συμπεριφορών.

Στην συγκέντρωση παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, που ήταν και ο συντονιστής της συζήτησης, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων  και μεγάλος αριθμός  επιχειρηματιών και εργαζομένων των κλάδων εστίασης και καφέ.

Από το Γραφείο Τύπου της Π.Ε. Λασιθίου.

https://style100fm.gr/