Ελλαδα

Τετ-α-τετ Καραμανλή – Πλακιωτάκη! – Σε αμηχανία η ΝΔ για το Ασφαλιστικό

karamanlis_533_355

Το χειρότερο πόστο τη χειρότερη περίοδο για τη Νέα Δημοκρατία ανέλαβε, έστω και ως μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος, ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος τρέχει και δεν φτάνει μετά την πρόταση Τσίπρα για σύγκληση των πολιτικών αρχηγών, πιθανότατα το Σάββατο. Ο κ. Πλακιωτάκης πραγματοποιεί σειρά επαφών, ενώ μεταξύ άλλων χτύπησε και την πόρτα του Κώστα Καραμανλή!

Συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή είχε ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος, Γιάννης Πλακιωτάκης.
«Είχα θεσμική υποχρέωση να έρθω να δω τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Πλακιωτάκης αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης.
Σε αμηχανία η ΝΔ για το Ασφαλιστικό! Τα σενάρια που παίζουν
Η ΝΔ είναι ακέφαλη σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές στη νεότερη ελληνική ιστορία. Και σε μια περίοδο που πρέπει να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του τόπου αλλά και για την καθημερινότητα των Ελλήνων.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αμήχανο μπροστά στις εξελίξεις με έναν μεταβατικό αρχηγό που δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις που να έχουν ισχύ για παράδειγμα στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Εκτός όμως από το συμβούλιο, η ΝΔ πρέπει να αποφασίσει τι θα πράξει στην κρίσιμη ψηφοφορία για το Ασφαλιστικό.

Εκεί ειδικά, υπάρχουν πολλές απόψεις για το τι πρέπει να γίνει. Κάποιοι εκτιμούν ότι η ΝΔ πρέπει να απέχει από την ψηφοφορία για το Ασφαλιστικό γιατί αν είναι παρούσα τότε ή θα πρέπει να δείξει συναίνεση ψηφίζοντάς το ή θα πρέπει να καταψηφίσει και τότε θα έρθει σε δύσκολη θέση τόσο στο εσωτερικό της, όσο και απέναντι στους δανειστές. Υπάρχει και ένα άλλο σημαντικό σημείο όσον αφορά στην ψηφοφορία για το Ασφαλιστικό.

Αν αποφασιστεί αποχή από την ψηφοφορία για το Ασφαλιστικό θα χρειαστούν μόλις 120 ψήφοι για να περάσει ο νόμος. Αυτό από την μια θα φανεί σαν διευκόλυνση για την κυβέρνηση, από την άλλη όμως υπάρχει ο φόβος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ να υπάρξουν διαρροές και η κυβέρνηση να χάσει την δεδηλωμένη.