ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Το μήνυμα του Δημάρχου Ιεράπετρας για την 28η Οκτωβρίου

foto_dim_1

Μήνυμα Δημάρχου Ιεράπετρας, Θεοδόση Καλαντζάκη, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου:

«Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί σταθμό στην πορεία του Ελληνικού Έθνους. Οι Έλληνες του ’40, αψηφώντας τον κίνδυνο, με αυταπάρνηση και ηρωισμό, αγωνίστηκαν για τα μεγάλα και σπουδαία ιδανικά, πετυχαίνοντας λαμπρές νίκες μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Το παράδειγμά τους 75 χρόνια μετά, στην Ελλάδα του 2015, αποτελεί σπουδαία παρακαταθήκη για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα.

Σε μια εποχή γενικευμένης κρίσης, τα διδάγματα των μαχητών του ’40 αποτελούν λαμπρά παραδείγματα μεγαλειώδους αντίστασης για την διαφύλαξη της σημαντικότερης αξίας κάθε λαού, της Ελευθερίας του Έθνους.

Η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, η ανιδιοτέλεια, η φιλοπατρία, οι διαχρονικές αυτές αξίες που ενέπνευσαν τον αγώνα των Ελλήνων του 1940, ας αποτελέσουν έμπνευση και στον αγώνα των Ελλήνων του 2015.

Ας αξιοποιήσουμε τα διδάγματα και τις παρακαταθήκες του ελληνικού παρελθόντος και ας ξαναδώσουμε στην Ελλάδα μας την προοπτική, το κύρος και τον δυναμισμό που της αξίζει, με σεβασμό, θέληση και πίστη στις θυσίες των προγόνων και στα όνειρα της νέας γενιάς».