Λασιθι

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΑΜΕ, ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΑΜΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΜΕ: 11 ΕΚ. € ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡ. ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ

kalantzakis-xrhmatodothsh-viologikos-mg (1)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΑΜΕ, ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΑΜΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΜΕ:
11 ΕΚ. €  ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡ. ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ

Υπογράφηκε στην αντιπεριφέρεια Κρήτης μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη και του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη η χρηματοδότηση του έργου του βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού, προϋπολογισμού 11.000.000 ευρώ με επιβλέπουσα αρχή τον Δήμο Ιεράπετρας.

Το έργο, το οποίο εντάσσεται στο ΕΠ Κρήτη 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), θα καλύπτει ανάγκες της παραλιακής ζώνης της ευρύτερης περιοχής του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού και περιλαμβάνει την κατασκευή των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού και των απαιτούμενων δικτύων.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τη χρηματοδότηση του έργου καθώς αποτελεί τον καρπό δουλειάς και προσπαθειών 12 ετών που ξεκινούν από την περίοδο που διατελούσε δήμαρχος στον πρώην Δήμο Μακρύ Γιαλού δήλωσε:

«Η σκληρή δουλειά, η επιμονή και η αφοσίωση στο στόχο, μας οδηγούν σήμερα για ακόμα μία φορά σε μία πολύ σπουδαία έκβαση για τον Δήμο Ιεράπετρας και συγκεκριμένα για την ΔΕ του Μακρύ Γιαλού.  

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί για τον Δήμο Ιεράπετρας με το ποσό να ξεπερνά τα 11 εκατομμύρια ευρώ.

Αποτελεί μεγάλο έργο πνοής που θα επιφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη και αναπτυξιακά χαρακτηριστικά και ήταν αίτημα των κατοίκων για πάρα πολλά χρόνια.

Το προγραμματίσαμε, το σχεδιάσαμε, δουλέψαμε, διεκδικήσαμε και επιτέλους θα το δούμε να δημοπρατείται.

Σε ένα εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον εμείς καταφέρνουμε να φέρνουμε στον τόπο μας έργα μεγάλα, έργα εκατομμυρίων ευρώ.

Έργα για τα οποία ότι καταφέραμε δεν ήταν αυτονόητο. Ό,τι πετύχαμε, κατακτήθηκε με προγραμματισμό, αδιάκοπη παρακολούθηση, διεκδικήσεις και πολλές ώρες δουλειάς.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την περιφέρεια Κρήτης και τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την σταθερή υποστήριξη στην προσπάθειά μας, όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες και όλους όσους συνέβαλαν όλα αυτά τα χρόνια στις διαδικασίες πιστεύοντας μαζί με εμάς ότι θα φτάσει η σημερινή μέρα όπου όλες οι προσπάθειες θα δικαιωθούν.»