Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΥπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίησης της πράξης “Επικαιροποίηση μελετών φράγματος Λιθινών”

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίησης της πράξης “Επικαιροποίηση μελετών φράγματος Λιθινών”

 

Υπογράφτηκε σήμερα η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Σητείας και του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) ΑΕ για την υλοποίηση της πράξης  «ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΛΙΘΙΝΩΝ».

Η πράξη χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) με ποσό 200.000 € και θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΚ, δεδομένου ότι ο Δήμος Σητείας δεν διαθέτει τον αναγκαίο αριθμό τεχνικού προσωπικού.

 

Με την προγραμματική σύμβαση ο ΟΑΚ αναλαμβάνει:

–   την επικαιροποίηση της οριστικής μελέτης του φράγματος με επανεξέταση των εξής κυρίως θεματικών: α) την υδρολογία των έργων, β) της επιλογής και διαθεσιμότητας των υλικών κατασκευής του φράγματος, γ) του σχεδιασμού του έργου υδροληψίας ώστε το φράγμα να μπορεί λειτουργήσει και ως υδρευτικό.

–  την επικαιροποίηση των τευχών δημοπράτησης με τις τροποποιήσεις οριστικής μελέτης και την ενσωμάτωση πρόσφατης νομοθεσίας.

–  την εκπόνηση φακέλου τροποποίησης της ΑΕΠΟ ώστε να συμπεριληφθούν οι τροποποιήσεις της οριστικής μελέτης και τη σύνταξη έκθεσης εντός της νέας ΜΠΕ.

–    τη σύνταξη των τευχών που είναι απαραίτητα για τη δημοπράτηση του έργου με βάση τον Κανονισμό Ασφάλειας Φραγμάτων.

 

Η εξοικονόμηση και διαχείριση των υδάτινων πόρων είναι προτεραιότητα, πόσο μάλλον για μία ξηροθερμική περιοχή όπως ο Δήμος Σητείας.

Η επικαιροποίηση των μελετών και η ολοκλήρωση του φακέλου ΦΡΑΓΜΑ ΛΙΘΙΝΩΝ θα δώσει τη δυνατότητα υλοποίησης ενός έργου ζωτικής σημασίας, ίσως ένα από τα σημαντικότερα για το Δήμο Σητείας και την ευρύτερη περιοχή του Μακρύ Γιαλού Κρήτης.

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης και τον κύριο Περιφερειάρχη για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου Σητείας για χρηματοδότηση με το ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ για τη συγκεκριμένη πράξη.

Ευχαριστούμε επίσης τον ΟΑΚ για την ανάληψη της υποχρέωσης, δεδομένης της τεχνικής επάρκειας των υπηρεσιών του και της ιδιαίτερης εμπειρίας και τεχνογνωσίας του σε υδραυλικά έργα.

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα