Σητεια, Συνεντεύξεις

Χωρίς παιδιά τα σχολεία σε Σητεία και Παλαίκαστρο και την εβδομάδα που έρχεται

k-tsouki-710x434

Κατερίνα Τσούκη στον STYLE100 :<Η ενημέρωση που έχω από τους Συλλόγους Γονέων είναι ο τι τα παιδιά δεν θα πάνε στο σχολείο>.

 

Με την ανησυχία των γονέων να έχει ενταθεί μετά το θετικό κρούσμα σε κορονοίό εκπαιδευτικού, ξεκινά μια εβδομάδα με τα παιδιά εκτός σχολείου, ξανά, όπως αποφάσισαν οι Σύλλογοι Γονέων.

<Η ενημέρωση που έχω από τους Συλλόγους Γονέων είναι ο τι τα παιδιά δεν θα πάνε στο σχολείο> , μας είπε η Κατερίνα Τσούκη, πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σητείας σημειώνοντας πως , υπήρξε αρχικά η διάθεση κάποιων γονέων να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο, όμως η είδηση του θετικού στον κορονοϊό εκπαιδευτικού, έδρασε καταλυτικά, αυξάνοντας εύλογα την επιφύλαξη στην Σητεία. Φυσικά, <για το Παλαίκαστρο, δεν το συζητάμε καθόλου >, λέει η κυρία Τσούκη, κάτι αναμενόμενο μεtά τη  παράταση του lockdown.

  • Η ενημέρωση για τον θετικό στον κορονοϊό εκπαιδευτικό, έγινε στην Ένωση επίσημα από τον δήμο Σητείας, γι αυτό και το αναφέρουμε, μια που τις τελευταίες μέρες,  έχουν ενταθεί οι φημολογίες, με την βοήθεια και της συνεχώς αναβαλλομένης διενέργειας μαζικών τεστ στην Σητείας που ναι μεν έχουν ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ, από την αίθουσα του δημαρχιακού μεγάρου μάλιστα, πριν από δέκα μέρες, ωστόσο δεν πραγματοποιούνται.

Μετά το θετικό μοριακό τεστ του ενός εκπαιδευτικού, οι γονείς αλλά και όλη η κοινωνία της Σητείας περιμένει τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ των άλλων δασκάλων και την σχετική ενημέρωση για αυτά.

Η Κατερίνα Τσούκη, διευκρινίζει ακόμα πως η Ένωση και η ίδια, δεν κάνουν κινήσεις προσωπικές, αφού, <δεν μπορεί κανείς να αποφασίσει τι θα κάνει ο άλλος για το παιδί του>.

 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

https://style100fm.gr/