Σητεια

Ψήφισμα και αναγγελία κινητοποιήσεων απο τον Εμπορικό Συλλογο για τα αιολικά πάρκα

image

Μονόδρομος είναι οι κινητοποιήσεις κατά της κατασκευής των δυο αιολικών πάρκων σην καρδιά του γεωπάρκου, οπως φάνηκε απο τις τοποθετήσεις της προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Μάρως Νικητάκη ,του πολιτικού μηχανικού Κώστα Γιαννακόπουλου αλλα και ολων των παριστάμενων, στην ενημερωτική συνάντηση που έγινε το πρωί στο ξενοδοχείο “Ιτανος “.
Δεκατέσσερις εκπρόσωποι φορέων παραβρέθηκαν ενω αναλυτική ενημέρωση για το θεμα, το ιστορικό και τις επιπτώσεις των κατασκευών έκανε ο Κ. Γιαννακόπουλος.
Απ όλους εκφράστηκε ο προβληματισμός για το ποια ειναι η σωστή δράση για την επόμενη μέρα, τη μέρα δηλαδή μετά την απόφαση προσφυγής στο ΣτΕ, με την κ. Νικητάκη να δηλώνει πως “δεν θα σταματήσουμε στα ψηφίσματα, οι κινήσεις μας εχουν υποστηρικτικό χαρακτήρα σην απόφαση του δήμου για προσφυγή στο ΣτΕ”.
Εξέφρασε την κάθετη αντίθεση της ίδιας και του Συλλόγου στο έργο, ενω στο τελος της συνάντησης ,ανέγνωσε το ψήφισμα κατα του έργου, που υπέγραψαν όλοι οι εκπρόσωποι, προσθέτοντας έτσι ενα ακόμα “βέλος” στην φαρέτρα του δήμου.
Δούρειο ίππο για να καταστραφεί ολη η περιοχη χαρακτήρισε το έργο ο Κ. Γιιαννακοπουλος που έριξε το βάρος της παρουσίασης του στις επιπτώσεις την περιοχή, την καταστροφή του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, τον κίνδυνο για την φυσική ομορφιά και όλο το ζωικό πληθυσμό, την υποβάθμιση τελικά τη περιοχής,ολοκλήρου του γεωπάρκου και των γύρω απο αυτό οικισμών.
Αναφερθηκε και στη σύσκεψη που εγινε την Πέμπτη στην Περιφέρεια στην οποία πηρε μέρος και οπου υπήρξε προσπάθεια να πειστεί η Σητεια πως το έργο είναι καλο.

Μάλιστα, στάθηκε ιδιαίτερα στη στάση του κ. Καλογερή, που εμφανίζεται τωρα θετικός και δεν βλέπει να υπαρχουν βλαβερές επιπτώσεις, ενω προηγουμένως ,οταν είχε την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής Περιβαλλοντος είχε ταχθεί κατα του έργου.
Σχετικά με τη συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος,επανέλαβε πως ο Κ. Χατζηδάκης ειπε πως ολες οι υπηρεσίες του υπουργείου έχουν γνωμοδοτήσει θετικά και πως η χώρα εχει αναλάβει δεσμεύσεις για την ενεργειακή τη πολιτική.
Και ο Κ. Γιαννακόπουλος σημείωσε πως δεν αρκεί μια προσφυγή στο ΣτΕ, που ειναι εξαιρετικά δύσκολο να παρει απόφαση κατα του υπουργείου, αλλά χρειαζεται να κινητοποιηθεί και να αντιδράσει η κοινωνία.
Μια απο τις πιο ενδιαφέρουσες απόψεις που ακούστηκαν ηταν η πρόταση για παράλληλη προσφυγή και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, άποψη που υιοθετήθηκε αο το Συλλόγο.

Ν. Νικολάου