Σητεια

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ

logo-dimarxeiou-610x380

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας σε συνεδρίασή του τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 και με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αναστείλει τη λειτουργία δύο Τμημάτων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στο νομό Λασιθίου,

Ψ Η Φ Ι Ζ Ε Ι

Εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση της Υπουργού Παιδείας να αναστείλει τη λειτουργία των, χωροθετημένων στο νομό Λασιθίου, Τμημάτων του Μεσογειακού Πανεπιστημίου: Τμήμα Επιστημών και Φυσικής Αγωγής στον Αγ. Νικόλαο και Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα.

Η συγκεκριμένη απόφαση αντίκειται στην καθολική βούληση των τοπικών κοινωνιών, αποτελεί πλήγμα στην αναπτυξιακή προοπτική του νομού και εντείνει το έλλειμμα και την ανισότητα μεταξύ των περιφερειακών δήμων.

Ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να ανακαλέσει την άδικη αυτή απόφαση και να προχωρήσει τις διαδικασίες λειτουργίας των δυο Τμημάτων στο νομό, που θα διαμορφώσουν μια νέα δυναμική και θα προσφέρουν σημαντικά οφέλη στην τοπική κοινωνία.

Ο Δήμαρχος Τα Μέλη

Ζερβάκης Γεώργιος Αϊλαμάκης Γεώργιος- Αντωνιδάκης Μιχαήλ Ατζαράκης Γεώργιος – Αυγουστινάκης Εμμανουήλ Βιολιδάκη Μαρία – Γαλετάκης Εμμανουήλ Γιαννακάκη Μαρία – Δρακάκης Ιωάννης Ο Πρόεδρος Καναβάκης Ιωάννης – Καραμανωλάκης Νίκος Καρνιαδάκης Ιωάννης – Κουρουπάκης Νικόλαος Μεραμβελλιωτάκης Νίκος Λιλιμπάκης Εμμανουήλ – Μακρυνάκης Νικόλαος Μπελιμπασάκης Εμμανουήλ – Παπαδάκης Ιωάννης Πατεράκης Θεόδωρος – Πλατανάκη Ελένη Σκαρβελάκης Ιωάννης – Σπανουδάκη Μαρία Συλλιγαρδάκης Σταύρος – Τερζής Λεωνίδας Τσιφετάκης Εμμανουήλ ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ Σητεία 12-11-2019 Ο Δήμαρχος Γεώργιος Ζερβάκης