Σητεια

Νέα παράταση για τα έργα στον Παντέλη(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

DSC00230

Νέα παράταση για τα έργα στον Παντέλη

 

 

Γραφειοκρατικές στρεβλώσεις και το αυστηρό πλαίσιο που θέτει η αποκεντρωμένη διοίκηση Κρήτης, βάζουν εμπόδια στην πρόθεση της Αντιπεριφέρειας και του Δήμου,

για ταχύτητα στα έργα αποκατάστασης που έχουν δρομολογηθεί για την περιφέρεια Λασιθίου, όπως φάνηκε και από τη χτεσινή «αυτοψία» στον ποταμό Παντέλη απο τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Γουλιδάκη,με τεχνικό κλιμάκιο και στελέχη της Αποκεντρωμένης, παρουσία του δημάρχου Γ. Ζερβάκη, του αρμόδιου αντιδημάρχου Γ. Παπαδάκη , του εκπροσώπου της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την αποκατάσταση Παντέλη-Σκλαβεδιάκου Κ. Βασιλάκη.

Μιλήσαμε με τον κ. Βασιλάκη, που μας είπε σχετικά πως, το κλιμάκιο  ήρθε με τη μελέτη που έχει κάνει  ο ιδιώτης μηχανικός, για να δει τα σημεία παρέμβασης, έτσι  ώστε να εγκριθεί στη συνέχεια η υλοποίηση του έργου.

Μελετητικά, το έργο αφορά στην αποκατάσταση των  παρόχθιων οδών με την τοποθέτηση  συρματοσάκκων.

Ο αρχικός του προϋπολογισμός ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο ευρω.

Μετά από τροποποιήσεις στην αρχική μελέτη θα γίνει η δημοπράτηση του έργου , που δεν είναι εφικτό να γίνει μέχρι τις 6 Απριλίου, όταν λήγει και η παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Για αυτό και υπάρχει αίτημα για επιπλέον τέσσερις μήνες παράτασης, που   θα ικανοποιηθεί

 

 

«Να μείνουν τα μηχανολογικά τμήματα ως έχουν»

 

 

Με επίσκεψη του στο μηχανολογικό τμήμα της Σητείας, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γ. Γουλιδάκης , θέλησε να δείξει το ενδιαφέρον του και τις προσπάθειες για εξομάλυνση του τοπίου, όπου φαίνεται πως τα προβλήματα συσσωρεύονται.

Από τη μια, είναι η κατάσταση στο χώρο  των δασκάλων-καθηγητών, που εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι για το 2019, μια κατάσταση που δεν θα εξακολουθήσει και το τρέχον έτος, ´όπως διαβεβαίωσε ο κ. Γουλιδάκης, από την άλλη είναι το πρόβλημα του μικρού δυναμικού, που επιδεινώνεται με τι συνταξιοδοτήσεις και φέρνουν στην επιφάνεια σενάρια για περιορισμό των τμημάτων, με τον Αντιπεριφερειάρχη να τονίζει πως στόχος είναι να μείνουν τα τμήματα , όπως είναι σήμερα.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

DSC00229 DSC00230 DSC00232

 

https://style100fm.gr/