Ελλαδα

Θανάσης Πετράκος: Χωρίς συμφωνία δεν πληρώνουμε τη δόση

el1

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκο, η κυβέρνηση «δεν θα πληρώσει τη δόση (στο ΔΝΤ) αν δεν ενδώσουν οι δανειστές».

Ο κ. Πετράκος, μιλώντας στο Mega, επανέλαβε την άποψη ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις εάν δεν υπάρξει συμφωνία.

Όπως είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ «Από ότι είδατε μόνο με την απειλή της μη πληρωμής της δόσης της 5ης Ιουνίου άρχισαν να τρέχουν όλοι. Οι μεν Ηνωμένες Πολιτείες να λένε στο ΔΝΤ “δεν τρέχει και τίποτε ρε παιδί μου. Μην το κάνετε θέμα”», ενώ σημείωσε ότι η «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να καταστραφεί γιατί είναι ήδη κατεστραμμένη».

«Εργαζόμαστε να υπάρξει μια συμφωνία αμοιβαία επωφελής.Θέλουμε να υπάρξει συμφωνία γιατί αυτό συμφέρει όλες τις πλευρές αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι για οποιαδήποτε συμφωνία όπως τονίστηκε με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε υπέρ μιας συμφωνίας η οποία θα βγάζει την χώρα από την κρίση, η οποία θα ανοίγει δρόμους για να υπάρξει επιτέλους μια οικονομική ανάκαμψη. Άρα ναι σε συμφωνία, όχι σε οποιαδήποτε συμφωνία», κατέληξε ο κ. Πετράκος.