Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΈκφραση αγωνίας και ανάληψη πρωτοβουλιών για το Νοσοκομείο Σητείας από το Δημοτικό...

Έκφραση αγωνίας και ανάληψη πρωτοβουλιών για το Νοσοκομείο Σητείας από το Δημοτικό Συμβούλιο

 

 

Συνάντηση με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και μάλιστα άμεσα θα επιδιώξει να έχει επιτροπή που αποτελείται από τον δήμαρχο Σητείας, Γιώργο Ζερβάκη, από εκπρόσωπο του Ιατρικού Συλλόγου, του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου, πιθανώς και άλλων φορέων, αποφάσισε ομόφωνο το δημοτικό συμβούλιο στη σημερινή του μονοθεματική συνεδρίαση για το Νοσοκομείο Σητείας, κάνοντας δεκτή την πρόταση του δημάρχου Γιώργου Ζερβάκη, με επί μέρους παρατηρήσεις και συμπληρώσεις.

Στην υπουργό θα μεταφερθούν αιτήματα  και θέσεις, όπως:
-Κάλυψη των κενών  όλων των κλινικών με μόνιμο προσωπικό.
-Μέτρα που να δίνουν τη δυνατότητα επιπλέον ευεργετημάτων και τα οποία  θα αναφέρονται στην προκήρυξη για την κάλυψη των κενών θέσεων.
-Ομόφωνη στήριξη του δημοτικού συμβουλίου στο δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ.
Ακόμα ο Γιώργος Ζερβάκης πρότεινε, «να προτρέψουμε τους ιατρούς, οι οποίοι έχουν δυνατότητα παραμονής έστω για λίγο χρονικό διάστημα, μέχρι να βρεθεί οριστική λύση».
Ανοιχτό και το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων, αλλά μετά τη συνάντηση με την κ. Αγαπηδάκη, «αν χρειαστούν», .όπως είπε ο Γ.Ζερβάκης.


Το μέλλον του νοσοκομείου σε ένα δυσμενές περιβάλλον

Το κείμενο του ψηφίσματος αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα αύριο Τρίτη.
Η αρκετά έντονη αλλά και αγωνιώδης συζήτηση για το μέλλον του νοσοκομείου, έγινε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή, όχι μόνο για το Νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης αλλά και όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης που φαίνεται πως αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Όμως  διαφαίνεται πως τα περιφερειακά μικρά νοσοκομεία είναι εκείνα στα οποία έχει χτυπήσει ήδη κόκκινο για το μέλλον τους-τουλάχιστον με τη μορφή που τα ξέρουμε ως σήμερα.
Δεν παραβρέθηκαν παρά το ότι είχαν προσκληθεί, κανένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης, της Περιφέρειας, της διοίκησης του Νοσοκομείου  κάτι που σχολιάστηκε επικριτικά από πολλούς και τον ίδιο τον δήμαρχο.

 Η κατάσταση είναι οριακή , ιδιαίτερα για την παθολογική και παιδιατρική κλινική και τα χειρουργεία-και ίσως έχει ξεπεράσει ακόμα και αυτό το στάδιο, καθώς κλινικές έχουν μείνει χωρίς γιατρούς. Και αυτοί που έχουν μείνει, όπως και το νοσηλευτικό προσωπικό, εξαντλούν τις αντοχές τους σε απανωτές εφημερίες.
Η κατάσταση περιεγράφηκε σε δραματικούς τόνους από εκπροσώπους των εργαζομένων αλλά και των ιατρών. Σε ανάλογο πνεύμα και ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου.

Δεν έλειψαν οι αιχμές προς την δημοτική αρχή για την χρονική συγκυρία που έφερε η συζήτηση ένα θέμα, που δεν προέκυψε τώρα., αλλά βρισκόταν σε μία εν εξελίξει κρίση, που έφερε το σημερινό τέλμα.
 Προτάσεις κατέθεσαν όλοι οι  παριστάμενοι και οι επικεφαλής ή εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων Μανώλης Τσιφετάκης, Νίκος Καραμανωλάκης ,Θοδωρής Πατεράκης,  Σίμος Συμεωνίδης.
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
http://STYLE100FM.GR
RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα