Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΈνα μεγάλο βήμα προς την κοινωνικοποίηση των ΑΜΕΑ με τη λειτουργία του...

Ένα μεγάλο βήμα προς την κοινωνικοποίηση των ΑΜΕΑ με τη λειτουργία του ΚΔΑΠ ΔΗMΗΤΡΑ(BINTEO)

 

 

Έτοιμο να υποδεχτεί τα δέκα πέντε πρώτα παιδιά είναι το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων Με Αναπηρία «Δήμητρα» που σήμερα υποδέχθηκε τους πρώτους ανθρώπους που θα φροντίζουν και δρώντας συμβουλευτικά και ψυχολογικά ,θα συνεισφέρουν στην ομαλή κοινωνικοποίησή τους.

Η Σητεία κάνει ένα βήμα μπροστά και μακριά από λογικές απομόνωσης, περιθωριοποίησης, ρατσιστικές λογικές για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Για αυτό , εύλογα ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, μίλησε για « μια σπουδαία μέρα για την πόλη της Σητείας, για το δήμο Σητείας και για τα παιδιά που έχουν ανάγκη τη συγκεκριμένη υποδομή»

Όπως είπε, « πολλές φορές εκφράζουμε όλοι την συμπαράστασή μας, την αγάπη, για διάφορες κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη. Όμως κάνουμε πράξη την επιθυμία κάποιων ανθρώπων να έχουν το δικαίωμα στην  καθημερινότητα, στην υποστήριξη και στη βοήθεια».

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρόεδρο του ΔΟΚΑΣ Κωστή Λυμπερίου, στην δικαιοδοσία του οποίου βρίσκεται η δομή, την αντιδήμαρχο Ελένη Πλατανάκη για τον πολύ σημαντικό ρόλο που έπαιξε στο να δημιουργηθεί η δομή, τους εκπαιδευτές και όλους όσους συνέβαλαν στην δημιουργία του ΚΔΑΠ Δήμητρα.

«Περάσαμε από σαράντα κύματα»

Η προσπάθεια για τη λειτουργία ΚΔΑΠ ξεκίνησε επί δημαρχίας Θοδωρή Πατεράκη, με πρόεδρο του ΔΟΚΑΣ, τότε, τον Λεωνίδα Τερζή.Τότε έγινε η προσπάθεια ανεύρεσης κατάλληλου χώρου και εξασφαλίστηκαν χρηματοδοτήσεις.

Η περιπέτεια όμως, μέχρι να φτάσουμε στη σημερινή ήταν μεγάλη, και όπως είπε η Ελένη Πλατανάκη, «περάσαμε από 40 κύματα μέχρι την σημερινή ημέρα τόσο κτιριακά όσο και από τις γραφειοκρατίες.

Ευχαριστώ το προσωπικό του  ΔΟΚΑΣ που βοήθησε σε αυτό , ήταν δίπλα μας και τρέξαμε μαζί πράγματα .Και πολλούς άλλους ακόμη, γιατί αυτό το ΚΔΑΠ το αγκάλιασε η κοινωνία της Σητείας, το αγκάλιασαν οι πολίτες, το αγκάλιασαν όλοι.

Μέσα από χορηγίες ,βοήθεια και δράσεις έχουμε τη χαρά σήμερα να είναι πλήρως εξοπλισμένο «

Η κ. Πλατανάκη ευχαρίστησε για τη σημαντική συμβολή τους στην υλοποίηση του ΚΔΑΠ τον αντιπεριφεριάχη Λασιθίου Γιάννη Ανδρουλάκη και τον υπουργό  Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον σύζυγο της, πρόεδρο του Συλλόγου ΑΜΕΑ Σητείας Μανώλη Τσαντάκη, που την στήριξε στις δύσκολες στιγμές και την ενθάρρυνε να συνεχίσει μέχρι την υλοποίηση του ΚΔΑΠ.

Κωστής Λυμπερίου: Να μην μείνει κανένα παιδί εκτός

Ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ ανέφερε τις πρώτές ειδικότητες και εκπαιδευτές που έφτασαν στο ΚΔΑΠ, δηλαδή την κοινωνική λειτουργό, καθηγήτρια της φυσικής αγωγής με ειδικότητα στην ειδική αγωγή ,φροντιστής-οδηγός, καθαρίστρια

Από κει και πέρα και ανάλογα με τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν , θα υπάρξουν προσθήκες, είπε. Στόχος, είναι  να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, γι αυτό και είναι ισχυρό το ενδεχόμενο το ΚΔΑΠ να λειτουργεί σε δύο βάρδιες, πρωινή και απογευματινή.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα