Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΈπεσε Canadair στην Κάρυστο

Έπεσε Canadair στην Κάρυστο

Πτώση πυροσβεστικού αεροσκάφους Canadair σημειώθηκε λίγο πριν τις 15:00 της Τρίτης στην περιοχή της Καρύστου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το αεροσκάφος πραγματοποιούσε ρίψεις σε δύσβατο σημείο στο χωριό Πλατανιστός προκειμένου να περιορίσει εστία φωτιάς.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες για τους πιλότους.

Ελικόπτερο πετάει αυτή την ώρα πάνω από την περιοχή προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται η θέση του οδηγού να έχει καταστραφεί. Στο σημείο σπεύδουν πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο αεροπορίας, στην Κάρυστο κατευθύνονται ένα ελικόπτερο Super Puma και ένα ελικόπτερο AB-205.

Πρόκειται για ένα CL-215 από τη Νέα Αγχίαλο Βόλου που ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία και δεν είχε σύστημα εκτίναξης. Είχε δύο άτομα πλήρωμα, του ελληνικού πυροσβεστικού σώματος. Όπως όλα δείχνουν το σκάφος ήταν το νούμερο ένα ή νούμερο δυο του σχηματισμού που επιχειρούσε στην Κάρυστο.

Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται ότι την ώρα που πλησιάζει προς το έδαφος για να κάνει ρίψη, το ένα του φτερό χτυπάει σε δέντρο με αποτέλεσμα να παθαίνει ζημιά και να αποσπάται εξάρτημα. Στη συνέχεια έχει απώλεια στήριξης και δεν μπορεί να πάρει ύψος, γεγονός που το οδήγησε στη συντριβή του στο έδαφος

Το CL-215 απογειώθηκε σήμερα, Τρίτη, στις 11:44, από τη Νέα Αγχίαλο Βόλου και στις 14:55 χάθηκε το στίγμα του. Αυτή ήταν η τελευταία ή η προτελευταία ρίψη που πραγματοποιούσε πριν τον ανεφοδιασμό.

Το αεροσκάφος Canadair CL-215

Το Bombardier (πρώην Canadair) CL-215 (Scooper) είναι ένα Καναδικό αμφίβιο αεροσκάφος, ειδικά σχεδιασμένο για ρόλους αεροπυρόσβεσης.

Είναι το πρώτο αεροσκάφος σχεδιασμένο και κατασκευασμένο αποκλειστικά για αυτόν το ρόλο και σε αυτό βασίζεται το νεότερο CL-415 της ίδιας εταιρείας.

Το CL-215 είναι δικινητήριο αμφίβιο αεροσκάφος, υψηλής πτέρυγας, σχεδιασμένο να επιχειρεί σε χαμηλές ταχύτητες με μεγάλο φορτίο στις άσχημες συνθήκες που δημιουργούνται από τις δασικές πυρκαγιές και να αποπροσγειώνεται σε μικρούς, μη ασφαλτοστρωμένους διαδρόμους.

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα