Κυριακή, 10 Νοεμβρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΑγροτικός Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Ζάκρου : Διάκριση του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου ADELΦΟS ΠΟΠ...

Αγροτικός Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Ζάκρου : Διάκριση του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου ADELΦΟS ΠΟΠ Σητεία Λασιθίου Κρήτης

Ο Αγροτικός Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Ζάκρου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει
την σύνοψη των αποτελεσμάτων συμμετοχής του στους διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου,
για το 2024. Το Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο “ADELΦΟS” ΠΟΠ Σητεία Λασιθίου Κρήτης,
παραγωγής του Αγροτικού Eλαιοκομικού Συνεταιρισμού Ζάκρου, συγκέντρωσε συνολικά 5
διεθνείς διακρίσεις ποιότητας.
Το ελαιόλαδο ADELΦΟS απέσπασε ασημένιο βραβείο (Silver Award) στην κατηγορία της
ποιότητας ελαιολάδου, στον Ελληνικής διοργάνωσης και διεθνούς εμβέλειας διαγωνισμό,
ΑΤΗΕΝΑ International Olive Oil Competition (ATHENA IOOC 2024) που φέτος διεξήχθη στην
Σπάρτη, στον δημοφιλή στο Αγγλόφωνο κοινό καταναλωτών, London International Olive Oil
Competitions(LONDON IOOC 2024) και στον παγκόσμιας εμβέλειας και κύρους Berlin Global
Olive Oil Awards (BERLIN GOOA 2024). Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά διακρίσεων για το
ελαιόλαδο μας στους παραπάνω διαγωνισμούς.
Σημαντική επίσης ήταν η, για πρώτη φόρα διάκριση του ελαιόλαδου του Αγροτικού
Ελαιοκομικού Συνεταιρισμού Ζάκρου με ασημένιο βραβείο, στον διαγωνισμό Amsterdam
International Olive Oil Competition (AMSTERDAM IOOC 2024) που αναδεικνύει το ολοένα
αυξανόμενο ενδιαφέρον για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στις αναδυόμενες αγορές
ελαιολάδου, όπως είναι οι Κάτω Χώρες και στον Mediterranean Taste Awards 2024 (MTA
2024), που επικεντρώνεται στην ανάδειξη των εξαιρετικών και αυθεντικών προϊόντων της
Μεσογείου.
Στις παραπάνω διακρίσεις, συγκαταλέγεται και η τοποθέτηση του εξαιρετικού παρθένου
ελαιόλαδου μας στις λίστες Elite Olive Oils – Global League 2024 και Global Olive Oil Stars
2024 που μας κατατάσσουν μεταξύ των καλύτερων ελαιολάδων του κόσμου.
Οι παραπάνω διαγωνισμοί αποτελούν διοργανώσεις υψηλού κύρους με πολυετή εμπειρία
και συμμετοχές παραγωγών από όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου. Οι
κριτικές τους επιτροπές απαρτίζονται από γευσιγνώστες, ειδικούς της εστίασης, χημικούς,
επιχειρηματίες, επιστήμονες της αγροδιατροφής, όλοι εξειδικευμένοι και έμπειροι
επαγγελματίες της παραγωγής, εμπορίας και αξιολόγησης του ελαιολάδου.

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα