Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΣΤΑΘΜΟΣΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΑθηνά Γιαννουλάκη, υποψήφια ευρωβουλεύτρια με το ΜέΡΑ25 στον STYLE100: Να υπάρχει μια...

Αθηνά Γιαννουλάκη, υποψήφια ευρωβουλεύτρια με το ΜέΡΑ25 στον STYLE100: Να υπάρχει μια φωνή στην Ευρώπη που να ενοχλεί(ηχητικό)

 

 

 

Για μια φωνή μες στην Ευρώπη που θα βρίσκεται κοντά στον κόσμο και την καθημερινότητά του, απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα και τους σχεδιασμούς του σε βάρος των πολλών, μάχεται η  Ενωτική Πρωτοβουλία ΜέΡΑ 25 ,Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά,  και η υποψήφια ευρωβουλεύτρια  Αθηνά Γιαννουλάκη, με δυνατή παρουσία διαχρονικά στον συνδικαλισμό και τους κοινωνικούς αγώνες, έχει όχι μόνο φωνή αλλά και επιχειρήματα για την Ευρώπη που πρέπει να σταθεί δίπλα και όχι απέναντί μας. (ολόκληρη η συνέντευξη στο ηχητικό αρχείο στο τέλος του άρθρου)

Φιλοξενήσαμε την κ. Γιαννουλάκη στον STYLE100, σε μια συζήτηση που ανέδειξε τις αδιέξοδες για την ανάπτυξη ακολουθούμενες ευρωπαϊκές πολιτικές που υιοθετούνται από κυβερνήσεις-στην περίπτωση της Κρήτης ειδικότερα μιλήσαμε για τον προσανατολισμό και κεντρικό σχεδιασμό μετατροπής του νησιού σε ατέρμονο χώρο υποδοχής ΑΠΕ, αιολικών πάρκων και ανεμογεννητριών, με το μέλλον να φαντάζει δυσοίωνο, αν αυτός ο σχεδιασμός υλοποιηθεί. Μιλήσαμε όμως και για τους τρόπους αποτροπής τέτοιων πολιτικών, μέσα από τη συμμετοχή  στο αυξανόμενο κύμα αντίδρασης και βέβαια, μέσα από την επιλογή ανθρώπων που θα μας εκπροσωπούν στην Ευρωβουλή για «να κάνουν τη ζωή δύσκολη» σε όσους  προτάσσουν τέτοιους σχεδιασμούς.

Από τα αμιγώς ελληνικά-και κρητικά-όπως ο ενιαίος ΒΟΑΚ από τα Χανιά μέχρι την Σητεία και την πρόταση του ΜέΡΑ 25 για δρομολόγηση τρένου σε όλο αυτό το μήκος, περάσαμε στα ευρωπαϊκά και την  «πολεμική μηχανή» στην οποία μετατρέπεται η ΕΕ, με αφορμή-ή πρόσχημα- τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφήνοντας πίσω πρώτα το φιλειρηνικό της προφίλ και μαζί τις κοινωνικές πολιτικές της.

Η ανάπτυξη και ο τουρισμός, με μια ογκολογική ανατρεπτική αριστερά για να υπάρχει μία φωνή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις Βρυξέλλες που «να ενοχλεί, να καταγγέλλει και να ζητά με  έμφαση την αλλαγή στην ευρωπαϊκή πολιτική για το Νότο, να λέει ενάντια  στα πολεμικά κονδύλια, να μιλάει για ισοτιμία και δημοκρατία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», όπως λέει η Αθηνά Γιαννουλάκη, είναι το πρόσταγμα και ζητούμενο για την ίδια και το ΜέΡα 25.

Η Αθηνά Γιαννουλάκη, ζει και εργάζεται στα Χανιά, έχει ένα πλούσιο βιογραφικό, και έχει σημασία να ακούσετε και την ιστορία με την μετακίνηση της από τη διεύθυνση της Δημοτικής Πινακοθήκης, με απόφαση του δημάρχου, σε άλλη υπηρεσία του δήμου, συγκεκριμένα στην  Βιβλιοθήκη. Μια  απόφαση που σχολιάστηκε πολύ από τα τοπικά μέσα, με την κ. Γιαννουλάκη να φαίνεται πως «πληρώνει» το δικαίωμά της να έχει φωνή.

 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα