Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΛΑΣΙΘΙΑνακοίνωση Συλλόγου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. ν. Λασιθίου,  Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού ξενοδοχείων και Συναφών...

Ανακοίνωση Συλλόγου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. ν. Λασιθίου,  Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων «Τάλως» και Ομάδας Γυναικών Σητείας (μέλος της Ο.Γ.Ε.) για την Εργατική Πρωτομαγιά

Ανακοίνωση Συλλόγου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. ν. Λασιθίου,  Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων «Τάλως» και Ομάδας Γυναικών Σητείας (μέλος της Ο.Γ.Ε.) για την Εργατική Πρωτομαγιά

Πρωτομαγιά 2023

Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου θα νικήσουν!

Την 1η Μάη απεργούμε! Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, τους απεργούς του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης το 1936, τους διακόσιους εκτελεσμένους της Καισαριανής το 1944 από τους ναζί κατακτητές. Τιμάμε όλους αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους παλεύοντας για λευτεριά και δικαιώματα για τους εργαζόμενους.

Οι πρόσφατοι εργατικοί αγώνες που αναπτύσσονται σε χώρες όπως η Γαλλία, η Βρετανία, η Πορτογαλία, το Καζακστάν, τη Σρι Λάνκα και αλλού, επιβεβαιώνουν ότι το σύστημα της καταπίεσης και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, δεν είναι ανίκητο, δεν είναι παντοτινό. Οι εργάτες με την ορμή και τη μαζικότητα του αγώνα  τους θα το γκρεμίσουν και θα χτίσουν πάνω στα συντρίμμια του έναν κόσμο λεύτερο και δίκαιο, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Μετά το έγκλημα στα Τέμπη, οι εργαζόμενοι μαζί με τη νεολαία, τους μαθητές και τους φοιτητές, δώσανε ηχηρή, δυναμική απάντηση με μεγαλειώδεις αγώνες απέναντι στην κυβέρνηση και στις πολιτικές που υπηρετούν το κέρδος των λίγων. Περισσότεροι εργαζόμενοι καταστάλαξαν στο συμπέρασμα ότι οι ανθρώπινες ζωές για το κεφάλαιο είναι μια στατιστική. Ότι μπροστά στα κέρδη το κεφάλαιο, οι μεγαλοεπιχειρηματίες δεν διστάζουν να εγκληματήσουν απέναντι στην ανθρώπινη ζωή.

Δεν θα αφήσουμε να γίνει συνήθεια μια τέτοια κατάσταση. Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τη ζωή μας, τη δουλειά με δικαιώματα.

Εμείς παίρνουμε δύναμη από τους μαζικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν, από τους εργαζόμενους στην e-food, στη Wolt, στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, στους οικοδόμους, αποδεικνύοντας ότι όταν οι εργαζόμενοι το πάρουν απόφαση, έχουν την δύναμη να φέρουν τα πάνω – κάτω και τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει.

Για να τιμήσουμε όσους πρωτοπόρους εργάτες θυσιάστηκαν, παλεύοντας για τα δικαιώματα της τάξης μας, για την απελευθέρωσή μας, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο που χαράξανε, μέχρι την τελική νίκη των λαών.

Σήμερα υπάρχει διέξοδος! Με τους αγώνες μας, μπορούμε να τους ανατρέψουμε! Αν σήμερα υπάρχει αρνητικός συσχετισμός δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα, υπάρχει και ο δρόμος για να αλλάξει αυτός. Συνάδελφοι, συσπειρωνόμαστε στα Σωματεία μας. Πυκνώνουμε τις γραμμές του συνδικάτου μας, βγαίνουμε στην αντεπίθεση με αυτές τις δυνάμεις που παλεύουν πραγματικά για τα δίκια και τη ζωή των εργατών. Για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικότερες αλλαγές, εκεί που θα ικανοποιούνται οι ανάγκες όλων για δουλειά με δικαιώματα, με ικανοποιητικές απολαβές, με υγεία και παιδεία για όλους, για να έχουν όλοι πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό χωρίς να χώνουν το χέρι στην τσέπη.

Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Στην Κ. Πλατεία Αγ. Νικολάου 9:30

Στην Κ. Πλατεία Ιεράπετρας 10:00

Στην Κ. Πλατεία Σητείας 10:30

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα