Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΛΑΣΙΘΙΑνακοίνωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Λασιθίου για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την εβδομάδα 21 έως 26...

Ανακοίνωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Λασιθίου για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την εβδομάδα 21 έως 26 Φεβρουαρίου

Την αντίδρασή τους στην αύξηση του ενεργειακού κόστους εξέφρασαν εκπρόσωποι μαζικών φορέων των πόλεων αλλά και απλοί κάτοικοι του Αγίου Νικολάου και της ιεράπετρας σήμερα 24/2/2022  σε παράσταση διαμαρτυρίας  έξω από τα κτίρια της ΔΕΗ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. ν. Λασιθίου όπου και συμβολικά έκαψαν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Γιώργος Πάγκαλος είπε: « Δεν πρόκειται να συμφιλιωθούμε με αυτήν την βαρβαρότητα. Ο σύλλογος μας θα κλιμακώσει την δράση του αυτή την κρίσιμη περίοδο . Συντονιζόμαστε με όλα τα εργατικά σωματεία , τους συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, την νεολαία που πρέπει να δυναμώσουμε από κοινού την πάλη μας ενάντια στον κοινό αντίπαλο , τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις που υπηρετούν τα συμφέροντά τους.» Ενώ ανανέωσε το αγωνιστικό ραντεβού για το Σαββάτο 26/02/2022 11 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία του Αγίου Νικολάου που συνδιοργανώνεται μαζί με άλλα εργατικά σωματεία και συλλόγους Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας. Μέρα που συμπληρώνονται 2 χρόνια από την έναρξη της πανδημίας στην χώρα μας και διεκδικούμε:

  •    Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Να επιστραφούν άμεσα τα παρακρατημένα  από τους συνταξιούχους.
  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
  • Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια. Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.
  • Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού.
  • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς πολιτικής προστασίας. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας

24 Φεβρουαρίου 2022

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα