Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ

                                                                                                                                 Σητεία 10/2/2023

 

Ενημερώνουμε τους πολίτες του Δήμου Σητείας προκειμένου να μην δημιουργηθεί σύγχυση σχετικά με την ανακύκλωση στο Δήμο μας,  ότι λόγω εργασιών επισκευής και συντήρησης  του απορριμματοφόρου που συλλέγει τα ανακυκλώσιμα υλικά, η χωριστή συλλογή των μπλε κάδων  θα συνεχιστεί κανονικά με το εφεδρικό απορριμματοφόρο (ΚΗΥ 9900) του Δήμου Σητείας και τα υλικά θα οδηγούνται για ανακύκλωση στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων για αξιοποίηση.

Επίσης ενημερώνουμε τους δημότες ότι εφόσον ειδή κατά την αποκομιδή έχει παρατηρηθεί επανειλημμένα η απόρριψή σκουπιδιών  σε ορισμένους μπλε κάδους,  η υπηρεσία μας  ο Δήμος θα προβεί στην απομάκρυνση των κάδων αυτών και την τοποθέτηση τους σε σημεία στα οποία γίνεται σωστή ανακύκλωση και εφόσον διαπιστώνεται απόρριψη σκουπιδιών στους μπλε κάδους θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις. 

Τέλος θα θέλαμε να καλέσουμε για άλλη μια φορά τους δημότες να διαχωρίζουν τα ανακυκλώσιμα από τα υπόλοιπα σκουπίδια και να συμμετέχουν σε αυτήν τη συνολική προσπάθεια ανακύκλωσης.

 

Επίσης θα θέλαμε να τονίσουμε με βάση τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης Αξιοποίησης (ΕΕΑΑ), οι ποσότητες των ανακυκλώσιμων  αποβλήτων συσκευασίας τα οποία συλλέγονται και οδηγούνται προς αξιοποίηση από το Δήμο μας,  παρουσιάζει σημαντική αύξηση, γεγονός το οποίο επιβραβεύτηκε πρόσφατά με την δέσμευση της ΕΕΑΑ για δωρεά και δεύτερου απορριμματοφόρου ανακύκλωσης στο Δήμο Σητείας.

Τέλος θα θέλαμε να καλέσουμε για άλλη μια φορά τους δημότες να συνεχίσουν να διαχωρίζουν τα ανακυκλώσιμα από τα υπόλοιπα σκουπίδια και να συμμετέχουν σε αυτήν τη συνολική προσπάθεια ανακύκλωσης η οποία όχι μόνο συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην μείωση του κόστους της υγειονομικής ταφής .

 

Για πληροφορίες ή παρατηρήσεις σχετικά με τους ορθούς τρόπους ανακύκλωσης μπορείτε να απευθύνεστε στο Τηλ. 2843341223 καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Σητείας στην ενότητα Περιβάλλον & Ανακύκλωση (www.sitia.gr).

 

 

       

 

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα