Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΑνακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η νέα κατανομή των                         Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων...

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η νέα κατανομή των                         Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π)  προς τους Δήμους της χώρας για το 2024.

 

 

Μετά από πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε) άλλαξε ο τρόπος και τα κριτήρια κατανομής, με συγκεκριμένη ποσοτικοποίηση ανάλογα με τον πληθυσμό, τη νησιωτικότητα, το δίκτυο της αγροτικής οδοποιίας καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε Δήμου.

 

Σύμφωνα λοιπόν με το νέο τρόπο κατανομής και μετά την καταγεγραμμένη     αύξηση του πληθυσμού του Δήμου μας κατά την τελευταία απογραφή, η            κατάταξη μας στους μεσαίους Δήμους της χώρας διαφοροποιεί εντελώς τα     οικονομικά δεδομένα.

 

Σε σχέση  με το 2023, η αύξηση του ποσοστού είναι της τάξης του 52,1% και σε απόλυτους αριθμούς το επιπλέον ποσό που θα εισπράξει ο Δήμος Σητείας για το 2024 είναι 1.566.050,34 €.

 

Μία σημαντική οικονομική ενίσχυση έρχεται να προστεθεί στις κατά καιρούς έκτακτες χρηματοδοτήσεις που λαμβάνει ο Δήμος Σητείας για την κάλυψη των λειτουργικών και λοιπών δαπανών του.

 

Η προσπάθεια της δημοτικής αρχής στον εξορθολογισμό όλων των                       οικονομικών δεικτών είναι συνεχής με συγκεκριμένα και ορατά  αποτελέσματα στην καθημερινή λειτουργία του Δήμου.

 

Η αξιοποίηση των επιπλέον χρηματοδοτήσεων θα συμβάλλει στην βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών.

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα