Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΑνοίγει "παράθυρο" στον θαλάσσιο τουρισμό με την χρηματοδότηση των πλωτών εξεδρών στο...

Ανοίγει “παράθυρο” στον θαλάσσιο τουρισμό με την χρηματοδότηση των πλωτών εξεδρών στο λιμάνι(βιντεο)

 

Εκατόν είκοσι σκάφη μήκους έως 20 μέτρα θα μπορούν να φιλοξενήσουν οι τρεις προβλήτες συνολικού μήκους 250 μ., ένα έργο για το οποίο εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση, με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη να παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη, έχοντας αντιληφθεί από την αρχή πως οι πλωτές εξέδρες  θα δώσουν νέα πνοή στην πόλη, στην εικόνα και την οικονομία της, με την προσέλκυση  νέων επισκεπτών για τον θαλάσσιο τουρισμό, που θα μπορεί πλέον να προσφέρει η Σητεία.

Οι ανακοινώσεις έγιναν σήμερα από τον Δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μιχάλη Αντωνιδάκη, με την υποσημείωση πως οι μελέτες δεν έχουν ολοκληρωθεί πλήρως ακόμα (είναι ώριμες κατά 80%,είπε ο κ. Αντωνιδάκης).

Πρόθεση είναι να δημοπρατηθεί το έργο μέσα στο έτος που διανύουμε, ή στις αρχές του 2022.

Η περιοχή μας αποκτά άλλο πρόσωπο, το πρόσωπο που της αξίζει, είπε ο Γιώργος Ζερβάκης, συνδέοντας την ανάπλαση του λιμανιού με την σχεδιαζόμενη ανάπλαση τη χερσαίας ζώνης που δημιουργούν ένα διαφορετικό, σύγχρονο και ελκυστικό τοπίο.

Ο δήμαρχος , τόνισε πως με την αναβάθμιση του λιμανιού, που είναι η καρδιά της πόλης όπως είπε, αλλάζει η εικόνα και δημιουργούνται προοπτικές για τον θαλάσσιο τουρισμό στην περιοχή. Οι διαδικασίες τρέχουν γρήγορα από το Λιμενικό Ταμείο, είπε, ενώ για τον Γιάννη Πλακιωτάκη σημείωσε πως αντιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή την σημασία του έργου και ενστερνίστηκε την ιδέα από την πρώτη στιγμή.

Οπως είπε ο Γ. Ζερβάκης, ο υπουργός Ναυτιλίας δεν είναι συμπαραστάτης σε θέματα που αφορούν μόνο το πεδίο της κυβερνητικής του ευθύνης, αλλά συνδράμει παντού.

Πλήρως εξοπλισμένες και λειτουργικές θα είναι οι πλωτές εξέδρες, με γραμμές ρεύματος, νερού, πυροσβεστικές φωλιές κ.α, είπε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μιχάλης Αντωνιδάκης, που επίσης αναφέρθηκε στην συμβολή του Γ. Πλακιωτάκη. Πρόσθεσε θέση πως το έργο ήταν μια από τις προτεραιότητες της σημερινής δημοτικής αρχής.

Η τοποθέτηση των πλωτών εξεδρών θα γίνει μετά από μελέτη κυματικής διαταραχής, που θα αφορά και το έργο επέκτασης του παλιού λιμανιού.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα