Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΑντιδήμαρχος από 19/07 ο Γιάννης Σκαρβελάκης με αρμοδιότητες την άρδευση και...

Αντιδήμαρχος από 19/07 ο Γιάννης Σκαρβελάκης με αρμοδιότητες την άρδευση και τους γάμους

Παραμένει ως άμισθος αντιδήμαρχος ο Νίκος Μακρυνάκης

Την εποπτεία του τμήματος άρδευσης του δήμου έχει αναθέσει ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης στον Γιάννη Σκαρβελάκη, που από την περασμένη Δευτέρα, 19 Ιουλίου, έχει οριστεί αντιδήμαρχος με θητεία από 19/07/21 μέχρι 31/08/22
Πρόκειται για μια επιλογή, που ψιθυριζόταν εδώ και καιρό, με το κεντρικό πρόσωπο, τον Γ. Σκαρβελάκη, να έχει υπάρξει αιτία εντάσεων και αντιπαραθέσεων ανάμεσα στην πλειοψηφία και την αντιπολίτευση, από την αρχή της δημαρχιακής θητείας λόγω της αποχώρησης του από την παράταξη Πατεράκη και την συνεργασία με την παράταξη Ζερβάκη.
Τώρα, τοποθετείται ως αντιδήμαρχος, «παίρνοντας» αρμοδιότητες από τον Νίκο Μακρυνάκη, που παραμένει στην θέση του, αλλά ως άμισθος, πλέον , αντιδήμαρχος για το υπόλοιπο της θητείας του.

Να θυμίσουμε, πως μετά την παραίτηση της Μαρίας Σπανουδάκη από την προεδρία της ΜΑΔΕΣ ,η  Δημοτική Εταιρεία μένει ακέφαλη και ίσως η επιλογή του δημάρχου για την θέση να σχετίζεται με την απόφαση του για τον Νίκο Μακρυνάκη, που ως άμισθος αντιδήμαρχος δεν έχει κώλυμα να τοποθετηθεί,με μισθό,επικεφαλής της δημοτικής εταιρείας. Ίδωμεν…

Η απόφαση του δημάρχου, αναφέρει πως ο κ. Μακρυνάκης δεν έχει πλέον «την ευθύνη για την άρδευση όλων των περιοχών του Δήμου, που δύνανται να αρδευτούν και τη σωστή λειτουργία του αρδευτικού συστήματος ».
Είναι ακριβώς η αρμοδιότητα που ανατέθηκε στον Γ. Σκαρβελάκη ,μαζί με μια ακόμα, τη τέλεση των πολιτικών γάμων.

Η απόφαση

Οι αρμοδιότητες Σκαρβελάκη  όπως ακριβώς αναφέρονται στην απόφαση του δημάρχου(16/07/21) είναι :
Α)Η εποπτεία του Τμήματος Άρδευσης του Δήμου:
– η ευθύνη για η σωστή λειτουργία του αρδευτικού συστήματος, καθώς και όλων των λειτουργιών που αφορούν στις εργασίες άντλησης και διανομής του νερού.
– η επίβλεψη και ο συντονισμός των συνεργείων άρδευσης, ο έλεγχος
των υδρονομέων άρδευσης.
– η υπογραφή βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών πράξεων και εγγράφων που εκδίδονται στα πλαίσια των ανωτέρω ανατιθέμενων καθ΄ ύλην αρμοδιοτήτων, εκτός από εκείνα τα έγγραφα που θεωρούνται μείζονος σημασίας και απαιτούν αποφασιστική αρμοδιότητα καθώς και όλα τα έγγραφα που απευθύνονται προς υπερκείμενη αρχή (Περιφέρεια, Υπουργεία κ.λ.π )

Β ) Η τέλεση  πολιτικών γάμων. 

Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Αντιδημάρχου την αρμοδιότητα ασκεί ο Δήμαρχος.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα