Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΑπάντηση Δημάρχου Σητείας στον Νίκο Καραμανωλάκη για το θέμα του Πολυδύναμου ιατρείου...

Απάντηση Δημάρχου Σητείας στον Νίκο Καραμανωλάκη για το θέμα του Πολυδύναμου ιατρείου Ανάληψης-Μακρύ Γιαλού

Μετά τη συνάντηση του κ. Καραμανωλάκη με τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Γιάννη Ανδρουλάκη και τη σχετική ανακοίνωση του κ. Καραμανωλάκη για ολιγωρία της προώθησης σημαντικών θεμάτων, ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

 

Παρά το ότι εδώ και μια δεκαετία το θέμα του Πολυδύναμου ιατρείου Ανάληψης-Μακρύ Γιαλού παρέμεινε στάσιμο, μετά από συντονισμένες προσπάθειες της παρούσας δημοτικής αρχής και σε συνεννόηση με την 7η ΥΠΕ, κατατέθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης πρόταση για χρηματοδότηση ανέγερσης νέου κτιρίου για  στέγαση της συγκεκριμένης δομής με κόστος κατασκευής κτιρίου 870.000 € και αγορά εξοπλισμού 135.000 €.

 

Σχετικά με την προστασία και ανάδειξη των αρχαιοτήτων στο Κουφονήσι, όπως ενημέρωσε και ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, θα εγκριθεί χρηματοδότηση 30.000 € έπειτα από συνεννόηση του Δήμου Σητείας και αίτημα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου για μελέτη στατικών και συντήρησης 15.000 € και μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης 15.000 € σύμφωνα και με το σχετικό έγγραφο της Υπηρεσίας.

 

Για το θέμα των πλωτών λιμένων όπως χαρακτηρίζονται, καλό θα ήταν να είχε προηγηθεί ερώτημα στην αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία.

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα