Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΑπάντηση των αρμόδιων Υπουργείων σε Ερώτηση του Βουλευτή Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη για...

Απάντηση των αρμόδιων Υπουργείων σε Ερώτηση του Βουλευτή Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη για την αναβάθμιση του πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας σε πυροσβεστικό σταθμό

16 Μαΐου 2022,

 

Δελτίο Τύπου

Στην ερώτηση του Βουλευτή Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη (Αρ.Πρωτοκ. 5013/4.5.2022) για την αναβάθμιση του Κλιμακίου Πυροσβεστικής Σητείας σε Πυροσβεστικό Σταθμό απάντησε το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, δια μέσω του υφυπουργού κ. Τουρνά.

Από την απάντηση στο πανθολογούμενο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την αναβάθμιση του τοπικού πυροσβεστικού κλιμακίου, εξαιτίας των ποικίλλων ιδιαιτεροτήτων της ευρύτερης περιοχής της Σητείας, φαίνεται  πως η ηγεσία του Υπουργείου προκρίνει αυτή τη χρονική στιγμή πως δεν συντρέχει λόγος βελτίωσης της υφιστάμενης δομής.  Και αυτό γιατί σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη «καθορισμού της απαιτούμενης οργανικής δύναμης του Π.Σ.» από αρμόδια Επιτροπή του Αρχηγείου, την οποία βέβαια δεν προσκομίζει, η τωρινή οργανική δύναμη του πυροσβεστικού σώματος και η κατανομή του πληρούν τα απαιτούμενα επιχειρησιακά κριτήρια.

Να επισημάνουμε ότι υπήρχε θετική γνωμοδότηση του “Συμβουλίου Επιτελικού Σχεδιασμού της Πυροσβεστικής   από το 2019 ” και απέμενε μόνο η έκδοση προεδρικού διατάγματος. Άλλαξε η κυβέρνηση, άλλαξαν τα κριτήρια  και η θετική «γνωμοδότηση πήγε περίπατο», ενώ θα μπορούσε με την έκδοση του εν λόγω προεδρικού διατάγματος να αναβαθμισθεί το κλιμάκιο της Σητείας σε πυροσβεστικό σταθμό για επαρκέστερη επιχειρησιακή προστασία από φυσικές καταστροφές και ακραία καιρικά φαινόμενα εξαιτίας της κλιματικής κρίσης.

Εύλογα λοιπόν είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν. Αφού έγινε μάλλον  νέα εισήγηση από το Συμβούλιο Σχεδιασμού και νέα έκθεση της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού όπως ορίζει ο νόμος  4662/2020 που ψήφισε η Κυβέρνηση της ΝΔ.

Που είναι αυτές οι εισηγήσεις και οι εκθέσεις;

Γιατί δεν έλαβαν υπόψη τους την θετική γνωμοδότηση του 2019 για την αναβάθμιση του πυροσβεστικού κλιμακίου Σητείας ;

Γιατί δεν προχώρησαν στην τελική φάση έκδοσης προεδρικού διατάγματος με βάση την θετική γνωμοδότηση για την αναβάθμιση του κλιμακίου;

Την ερώτηση από ότι φαίνεται δεν την κοίταξαν καθόλου αφού στην απάντηση τους εξαφάνισαν την θετική απόφαση του Συμβουλίου Επιτελικού Σχεδιασμού του Πυροσβεστικού Σώματος από το 2019 για την αναβάθμιση του Κλιμακίου Σητείας σε πυροσβεστικό σταθμό.

Τρία χρόνια από τότε ούτε ένα προεδρικό διάταγμα δεν κατάφεραν να εκδώσουν.

Εδώ ταιριάζει η παροιμία

«Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει….. τρία χρόνια δεν τον φθάνουν».

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα