Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑ«Αποχαιρετισμός», ένας χορός συναισθημάτων από την ομάδα Quo Vadis με την δική...

«Αποχαιρετισμός», ένας χορός συναισθημάτων από την ομάδα Quo Vadis με την δική μας Ζαφειρία Τσιρακάκη

 

 

Δυο άνθρωποι, δυο σώματα που έρχονται κοντά και μετά, απομακρύνονται και ζουν τους μικρούς ή προσωρινούς  και  τους μεγάλους ή οριστικούς  χωρισμούς τους, μικρούς η μεγάλους θανάτους.

Μια χορευτική «μετάφραση» αισθημάτων και συναισθημάτων, από την αμηχανία και την ντροπή, μέχρι την θλίψη ή την αναμονή της επιστροφής.

«Αποχαιρετισμός», μια ήδη επιτυχημένη και βραβευμένη παράσταση από την ομάδα Quo Vadis Dance Company, γνωστή σε  μας από την επιτυχημένη παρουσίαση, πέρυσι της παράστασης The Show, με την οποία συστήθηκε με την χορευτική -χορογραφική της ιδιότητα στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Σητεία, η Ζαφείρια Τσιρακάκη.

Αυτός ο  «Αποχαιρετισμός» λοιπόν, είναι και η ευκαιρία για να ξανά συστηθούμε και να ξανασυναντηθούμε  με την Ομάδα, που αυτή  την φορά, παρουσιάζει την δουλειά της στα πλαίσια των εκδηλώσεων Κορνάρεια 22, «με συγκίνηση και τιμή», όπως αναφέρεται στο συνοδευτικό υλικό της παράστασης.

Στην Μυρσίνη  από τη Δευτέρα για  τέσσερις παραστάσεις

Από τη Δευτέρα 22 Ιουλίου και για τέσσερις παραστάσεις, μέχρι τις 28 του μήνα, η ομάδα παρουσιάζει τον «Αποχαιρετισμό» στην Φάμπρικα στην Μυρσίνη, και η επιλογή αυτή, δεν πρέπει να είναι  τυχαία, αφού είναι ο τόπος καταγωγής της Ζαφείριας Τσιρακάκη.

Στο περσινό The Show, ανακαλύψαμε μαζί με μια υπέροχη, δυναμική όταν χρειάζεται και ευαίσθητη σε άλλες στιγμές, χορεύτρια που με πρωτοτυπία έδεσε τα σώματα στην αμφίδρομη επικοινωνία  με τους θεατές.

Φέτος, στον Αποχαιρετισμό  , η Ζαφειρία Τσιρακάκη βρίσκεται πάνω στην σκηνή με τον Χρήστο Σάντα Μαρία σε αυτόν τον διάλογο αποχαιρετισμών και συναισθημάτων, ή, όπως περιγράφει η ίδια η ομάδα: «Το έργο είναι ένα ντουέτο που διαπραγματεύεται τις στιγμές του αποχωρισμού κατά την διάρκεια της κοινής  τους  πορείας :Κοινές στιγμές που μοιάζουν με συμπτώσεις , γνωριμία, εγωισμός , άμυνες και υπεροχή, θάρρος, προσαρμογή και κατανόηση».

Ο Αποχαιρετισμός, έχει  κερδίσει την τρίτη θέση ανάμεσα σε δέκα τέσσερις ομάδες χορού  και θεάτρου στο 6ο Handmade and Recycled Theatre Festival στην Φάμπρικα.

Έχει παρουσιαστεί στο 8ο Φεστιβάλ «Τα 12 Κουπέ» στο Τρένο στο ρουφ στο θέατρο ΠΚ 3η Πλατφόρμα Χορού και έχει ανέβει με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Εμπρός στην Αθήνα τον Απρίλιο του 22.

  • Την Δευτέρα 25 Ιουλίου, η Ζαφείρια Τσιρακάκη, ζωντανά στον STYLE100 και την εκπομπή Τελεία στις 11.30 πμ

Η ταυτότητα της παράστασης  :

Ιδέα: Ζαφειρία Τσιρακάκη

Χορογραφία: Χρήστος Σάντα Μαρία, Ζαφειρία Τσιρακάκη

Ερμηνεύουν: Χρήστος Σάντα Μαρία , Ζαφειρία Τσιρακάκη

Μουσική: Βασίλης Κουτιλίερης

  • Αποχαιρετισμός, 25-28 Ιουλίου, Φάμπρικα Μυρσίνης, 21:15, είσοδος 8 ευρώ, προπώληση εισιτηρίων στο κατάστημα Αφοί Καρνιαδάκη

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα