Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΑπόψε έχουμε πρόσκληση σε δείπνο από την Ιοκάστη την Χάρη...

Απόψε έχουμε πρόσκληση σε δείπνο από την Ιοκάστη την Χάρη και θεατρικές ομάδες της πόλης(βιντεο)

Τα πιρούνια πάνε αριστερά, τα μαχαίρια μπαίνουν δεξιά σε ένα  τραπέζι.

Αρκεί να ξέρει η οικοδέσποινα να στρώσει σωστά ένα τραπέζι.

Όχι πως αυτό αφορά ιδιαίτερα την Ιοκάστη. Άλλα την αφορούν, κι αυτά θα απλωθούν στο τραπέζι της, μπροστά στους καλεσμένους , σε μια βραδιά εκπλήξεων, αποκαλύψεων, ανατροπών και αδιέξοδων. Με χιούμορ και αίσθημα.

«Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» λοιπόν, στην πρώτη παράσταση του έργου που προκύπτει από την πρώτη συνεργασία του Θεάτρου της Σητείας με τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής .

Το έργο του Ακη Δήμου σκηνοθετεί ο Νάσος Ζαγκότης και, λίγο πριν την αποψινή πρεμιέρα στις 9μμ στο Πολύκεντρο ο STYLE100 και η « Τελεία» φιλοξένησαν την Μαρία Αχλαδιανάκη και την Εύη Τσικαλάκη, δυο από τους συντελεστές της παραγωγής (δεν  λέμε βασικούς γιατί όλοι οι συντελεστές είναι βασικοί). Η Μαρία είναι η Ιοκάστη, η Εύη επίσης ερμηνεύει ρόλο αλλά έχει και άλλη συμμετοχή, με άλλη ευθύνη. Εκείνη της βοηθού σκηνοθέτη.

Μια «Ιοκάστη» αφιερωμένη 

Μιλήσαμε για το έργο και την επιλογή , πρώτη και μοναδική επιλογή, που δεν προέκυψε λόγω των συνθηκών  της πανδημίας, αλλά υπήρξε το έργο που ήθελαν να παρουσιάσουν.

Πρώτη και μοναδική επιλογή, γιατί ήθελε να παίξει σε αυτό η αξέχαστη Χάρη Ροδουσάκη, που η συγκίνηση που επικράτησε στην διάρκεια της συνέντευξης σε αυτήν την αναφορά, επιβεβαιώνει πως το επίθετο «αξέχαστη» έχει εδώ, ισχυρή ισχύ.

Τις  συνθήκες των προβών που είχαν, αναγκαστικά ,με την πρωτοτυπία και της διαδικαστικής «συνάντησης» των ανθρώπων που ερμηνεύουν με τον ρόλο, τους συνεργάτες τους και τον σκηνοθέτη, την επιτυχημένη πρώτης συνάντηση των δυο φορέων (Θέατρο της Σητείας, Σύλλογος Φίλων Μουσικής), που υπήρχε πάντα ως επιθυμία γι αυτό και προέκυψε σχεδόν αυτόματα και  σίγουρα αβίαστα.

Μιλήσαμε, φυσικά για το έργο και την προσέγγιση του, τον ιδιαίτερο ρόλο της Ιοκάστης έτσι όπως θα μας τον παρουσιάσει απόψε στην σκηνή η Μαρία Αχλαδιανάκη, και την χαρά του να ανακαλύπτεις άλλες πτυχές ετοιμάζοντας μια παράσταση, όπως συνέβη με τη Εύη Τσικαλάκη και την δική της σκηνοθετική συμβολή.

Παρατάσεις θα δοθούν στο Πολύκεντρο Σητείας 9,10,11/11 και 16,17,18/10

Το έργο, στην συνεχεία  θα πραγματοποιήσει μια  περιοδεία στον Νομό και θα παρουσιαστεί και στο Ηράκλειο.

Τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι θεατές, καλό είναι να καταφεύγουν στην διαδικασία της προπώλησης των εισιτηρίων. Για την είσοδο, χρειάζεται επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόησης μαζί με αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, η  έγγραφο που βοηθά στην  εξακρίβωση  των στοιχείων . Για   τους ανεμβολίαστους, απαιτείται  ράπιντ (48 ωρών) ή μοριακό τεστ.

Οι υπογραφές της παράστασης 

Την σκηνογραφική ευφάνταστη σύλληψη υπογράφει ο Κωνσταντίνος Περάκης, στην πρώτη του εμφάνιση σε θεατρική παραγωγή.

Τα κοστούμια επιμελήθηκε η Αφροδίτη Σεχ-χαλεντ

Το μακιγιάζ είναι της Κατερίνας Λαντζανάκη

Βίντεο και πολυμέσα της παράστασης , από τον Γιώργο Ναβροζίδη

Βίντεο, Μανος Ευχετζής

Κατασκευές σκηνικών, Βέρα Περάκη, Πόπη Αυγουστάκη

Τους ρόλους ερμηνεύουν:

Μαρία Αχλαδιανάκη

Γιώργος Βιτσεντζάκης

Τάσος Γιαννακέας

Αριστέα Κακουράκη

Γωγώ Σταυρακάκη

Εύη Τσικαλάκη

 

 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα