Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΑπό τον ένα Παράδεισο, στον άλλο-Παραδείσι Ρόδου και Συκιά «χόρεψαν» μαζί.(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Από τον ένα Παράδεισο, στον άλλο-Παραδείσι Ρόδου και Συκιά «χόρεψαν» μαζί.(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Επιστροφή στη Συκιά και στις ρίζες του, όπως λέει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου από το Παραδείσι της Ρόδου «Βιλλανόβα» Γιάννης Περάκης.

Μια επιστροφή που έδωσε αφορμή για συμμετοχή στο γλέντι σε κεντρική ταβέρνα στην πλατεία του χωριού, όπου σε μια από καιρό προγραμματισμένη εμφάνιση του κρητικού συγκροτήματος Κωστή Σαριδάκη, τα μέλη του Ροδίτικου Συλλόγου επιδεικνύοντας  τις χορευτικές τους δεινότητες σε κρητικούς χορούς-είναι το νήμα που ενώνει τον Γιάννη Περάκη με την Κρήτη που έχει ταξιδέψει στη Ρόδο και ενώνει τα δυο νησιά και τους δύο τόπους, το Παραδείσι με τη Συκιά.

Ένα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα  κι αυτό ήταν να χορέψουν τα μέλη του Συλλόγου στο χωριό του, όπως είπε ο ίδιος στον STYLE100.

Στο χωριό που γεννήθηκε ο πατέρας του και που ο ίδιος έζησε τα καλύτερα του χρόνια από την ηλικία των !5 μέχρι τα 25 του χρόνια, όταν επισκεπτόταν συχνά τη Συκιά, όπως λέει ο ίδιος, έγινε χθες κάτι σαν «σπονδή» στη μνήμη , μέσα από τους παραδοσιακούς χορούς και την συνάντηση ανθρώπων που είχαν χρόνια να μονιάσουν.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα