Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΑύξηση μισθών ζητά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών “o Μύσων”

Αύξηση μισθών ζητά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών “o Μύσων”

Οι εκπαιδευτικοί και συνολικά οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο δώδεκα χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν έχουν πάρει καμιά αύξηση, αλλά αντίθετα τα εισοδήματά τους μειώθηκαν μέχρι 40% την περίοδο 2010-2014, καταργήθηκε ο 13ος και ο 14ος μισθός, πάγωσε μισθολογικά η διετία 2016-2017, τη στιγμή που η ακρίβεια σαρώνει τους μισθούς των εργαζομένων και ο πληθωρισμός «τρέχει» με 12%.

Οι ήδη χαμηλοί μισθοί των Εκπαιδευτικών εξανεμίζονται από την τεράστια αύξηση του κόστους διαβίωσης, καθώς οι τιμές των καυσίμων και της στέγασης είναι στα ύψη, πέρα προφανώς από την αύξηση όλων των βασικών αγαθών.

Οι εκπαιδευτικοί είναι μια επαγγελματική-κοινωνική ομάδα, που σε πολλές περιπτώσεις, εργάζονται μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας ή διανύουν καθημερινά δεκάδες χιλιόμετρα για να υπηρετήσουν το Δημόσιο Σχολείο. Αυτές τις μέρες γινόμαστε μάρτυρες αυτής της ζοφερής πραγματικότητας, καθώς συνάδελφοι μας δεν μπορούν να βρουν στέγη για να μείνουν στο Ηράκλειο διότι, όπως τονίζουν, τα ενοίκια είναι πανάκριβα και αντίστοιχα ο μισθός ενός νεοδιόριστου εκπαιδευτικού δεν ξεπερνά τα 750 ευρώ.

Από την άλλη μόνο ως πρόκληση μπορεί να  περιγράψει κανείς την προσπάθεια του Πρωθυπουργού να βαφτίσει το «κρέας-ψάρι» και να παρουσιάσει σαν σημαντική αύξηση την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης φυσικών προσώπων και την κατάργηση της ειδικής εισφοράς υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων! Δηλαδή, ανακοίνωσε την επιστροφή από 1,5€ έως 7€ το μήνα ανάλογα με το ΜΚ και αντίστοιχα 12€ περίπου ανά μήνα (δηλαδή ούτε ένα ευρώ την ημέρα σύνολο.)

Η υποτιθέμενη έμμεση αύξηση των εργαζομένων στο Δημόσιο θα είναι μηδενική, καθώς μέχρι 12.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα δεν υπάρχει καμία μεταβολή, ενώ για ετήσιο εισόδημα 13.000 ευρώ θα υπάρξει 22€ αύξηση τον χρόνο ( δηλαδή 1,85 ευρώ τον μήνα).

Οι εκπαιδευτικοί για να μπορούμε να ανταποκριθούμε στον παιδαγωγικό μας ρόλο, πρέπει πρώτα και κύρια να μπορούμε να ζούμε σαν άνθρωποι! Να μη χρειάζεται να καταφεύγουμε σε 2η και 3η δουλειά, για να τα φέρουμε βόλτα. Γι’ αυτό απαιτούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας!

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σητείας  «ο Μύσων» διεκδικεί και καλεί τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ να αναλάβει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση παρεμβάσεων και κινητοποιήσεων για τις αυξήσεις στους μισθούς μας και ενάντια στην ακρίβεια που προκαλεί φτώχεια στην ελληνική κοινωνία.

Διεκδικούμε:

  • Εδώ και τώρα αύξηση 20% στους μισθούς μας!
  • Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.
  • Άμεση καταβολή του ΜΚ για το 2016 – 2017
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Νέο μισθολόγιο που θα άρει τις αδικίες και θα αποκαθιστά τις περικοπές των μνημονίων.
  • Ενίσχυση των εκπαιδευτικών για στέγη και δωρεάν μετακίνηση στην περιοχή πρόσληψης και 50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΜ για όλο το έτος.
  • Δωρεάν σίτιση για τους εκπαιδευτικούς σε στρατιωτικές και φοιτητικές λέσχες.
  • Αύξηση του ποσού της χιλιομετρικής αποζημίωσης για ανάγκες της υπηρεσίας και διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται αποζημίωση.
  • Υπηρέτηση για ένα έτος της οργανικής για τους νεοδιόριστους.

Η αύξηση των μισθών των Εκπαιδευτικών είναι ζήτημα επιβίωσης !!!

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α΄θμιας Εκπαίδευσης Σητείας “o Μύσων”

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα