Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΑύξηση 160% στις αφίξεις σκαφών αναψυχής στο λιμάνι Σητείας το 2023

Αύξηση 160% στις αφίξεις σκαφών αναψυχής στο λιμάνι Σητείας το 2023

 

Αύξηση 160% στις αφίξεις σκαφών αναψυχής στο λιμάνι Σητείας το 2023

 

Σημαντική είναι η αύξηση των σκαφών αναψυχής που έχουν επιλέξει το λιμάνι της Σητείας για την φετινή τουριστική σεζόν. Με περισσότερα από 110 σκάφη (yachts) να έχουν αφιχθεί και να έχουν κάνει τουλάχιστον 1 διανυκτέρευση στην περιοχή (αύξηση άνω του 150% σε σχέση με το προηγούμενο έτος), το λιμάνι της Σητείας αποτελεί έναν αναδυόμενο προορισμό για τους ταξιδιώτες με σκάφη αναψυχής που αναζητούν μια αυθεντική εμπειρία στην Ελλάδα και επιθυμούν να ανακαλύψουν τον μαγευτικό κόσμο της Ανατολικής Κρήτης.

Οι τοπ χώρες προέλευσης των ταξιδιωτών είναι: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Αυστρία, Πολωνία, ΗΠΑ. Η μέση διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 6 ημέρες, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό επιλέγει να παραμείνει στον προορισμό για περισσότερες από 2 εβδομάδες.

Η Σητεία 2η στην Κρήτη σε κορυφαία πλατφόρμα αξιολογήσεων από ταξιδιώτες σκαφών αναψυχής

Αξίζει να επισημάνθεί ότι η Σητεία καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση σε επίπεδο Κρήτης στην έγκριτη διεθνή πλατφόρμα αξιολογήσεων Navily, η οποία απευθύνεται σε ταξιδιώτες με σκάφη αναψυχής.

Η διάκριση αυτή οφείλεται κατεξοχήν στην πελατοκεντρική προσέγγιση του προορισμού μέσα από μια σειρά ενεργειών για το συγκεκιμένο κοινό ταξιδιωτών. Μία από αυτές είναι το δώρο καλωσορίσματος που τους προσφέρεται κατά την άφιξη τους στο λιμάνι της Σητείας από την αρμόδια υπάλληλο του Δήμου Σητείας κα. Ρένα Κορνελάκη. Πιο συγκεκριμένα, κάθε σκάφος λαμβάνει μια τσάντα που περιέχει τοπικά προϊόντα παραγωγών της περιοχής (έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Σητείας, μέλι, ρακή, βότανα / αφεψήματα) και ενημερωτικό υλικό του προορισμού καθώς και του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Σητείας.

Το λιμάνι Σητείας αποτελεί μια κύρια πύλη εισόδου για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να ζήσουν τις αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρει ο προορισμός και ταυτόχρονα έναν πυλώνα ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή του δήμου Σητείας.

.

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα