Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΛΑΣΙΘΙΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ & ΘΕΩΡΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ...

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ & ΘΕΩΡΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΙΕΡΑΠΥΤΝΗΣ ΚΑΙ ΣΗΤΕΙΑΣ

 

  • Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
  • ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ & ΘΕΩΡΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων Βυζαντινής Μουσικής, Αγιογραφίας, Ψηφιδωτού, παραδοσιακών μουσικών οργάνων και Θεωρίας Ευρωπαϊκής Μουσικής για τη διδακτική περίοδο 2021-2022, με την αυστηρή τήρηση των κανόνων ασφαλούς λειτουργίας των δομών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4214/Β΄/13.9.2021) και τις γραπτές οδηγίες του Υπουργείου Πολιτισμού.

  • Τα μαθήματα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης», που είναι αναγνωρισμένη από το Κράτος και χορηγεί Πτυχίο και Δίπλωμα στους αποφοίτους, θα παραδίδονται δια ζώσης στο «Κέντρο Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας» της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Ιεράπετρα, με υπεύθυνο τον Διευθυντή της Σχολής, Πρωτοψάλτη κ. Ιωάννη Αρώνη, και στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Σητείας, με υπεύθυνο τον Αιδεσιμολ. Καθηγητή, Πρωτ. Νικόλαο Αλεξάκη.
  • Η Σχολή Αγιογραφίας-Ψηφιδωτού λειτουργεί για αρχάριους και προχωρημένους, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας, με υπεύθυνο τον Αγιογράφο κ. Νικόλαο Γρινιεζάκη, και στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σητείας, με υπεύθυνο τον Αγιογράφο κ. Νικόλαο Λελεκάκη.
  • Το Τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών μουσικών οργάνων, που διδάσκουν οι Μουσικοδιδάσκαλοι κ. Ευάγγελος Βαρδάκης και κ. Ευάγγελος Φανουράκης, λειτουργεί στο «Κέντρο Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας», στην Ιεράπετρα, όπου από φέτος θα παραδίδονται και μαθήματα Θεωρίας Ευρωπαϊκής Μουσικής από τον κ. Εμμανουήλ Κανάρη.
  • Ο Αγιασμός για την έναρξη του νέου διδακτικού έτους θα τελεσθεί από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύντης και Σητείας κ. Κύριλλο τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 7:00΄ μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σητείας για τα Τμήματα Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας της Σητείας, και την Tετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 7:30΄ μ.μ. στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος Ιεράπετρας για όλα τα Τμήματα της Ιεράπετρας.
  • Η φοίτηση στις παραπάνω Σχολές είναι δωρεάν. Για πληροφορίες και αιτήσεις εγγραφής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Ιεράπετρα (τηλ. 28420 22400, 28420 22786), και κατά τις απογευματινές ώρες στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σητείας (τηλ. 28430 22967), καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ιεράς Μητροπόλεως imis@imis.gr.
RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα