Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΤεράστιο κύμα εθελοντισμού και αλληλεγγύης σε μια Σητεία που παλεύει να επιστρέψει...

Τεράστιο κύμα εθελοντισμού και αλληλεγγύης σε μια Σητεία που παλεύει να επιστρέψει στην κανονικότητα (βιντεο-φωτο)

Με τον εθελοντισμό ξαναβρίσκει ανάσα η Σητεία, με την πολλή  μεγάλη  συμμετοχή ανθρώπων που είτε είναι οργανωμένοι σε ομάδες, είτε σπεύδουν κατά μονάδες να δείχνουν πως η πόλη θα σταθεί ξανά στα πόδια της, περιμένοντας με δικαιολογημένη επιφύλαξη την κρατική μέριμνα και την τήρηση των κυβερνητικών υποσχέσεων.

Σήμερα, σε ανταπόκριση του καλέσματος της κοινότητας Σητείας και φορέων , πολλοί και από παντού, Ερυθρός Σταύρος και ΕΔΕΑΚ, σχολεία και όμορες τοπικές κοινότητες, μέλη πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, επιχείρησαν με επιτυχία να δώσουν εικόνα κανονικότητας στην Σητεία που παλεύει να βρει τον εαυτό της,  με παρεμβάσεις σε οδικές αρτηρίες και οποία σπίτια χρειαστεί, όπως είπε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σητείας Άρης Αλάτσαρης.

Διαχρονική η προσφορά των εθελοντών που έχουν συγκροτήσει ένα μεγάλο κίνημα επισήμανε η αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου Ελένη Πλατανάκη ,που θέλησε να δείξει όμως και προς την πλευρά των κυβερνητικών υπευθύνων που πρέπει να στηρίξουν οικονομικά την μεγάλη προσπάθεια ανάταξης.

Ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη είναι δείγματα πολιτισμένων κοινωνιών και τέτοια είναι η κοινωνία της Σητείας, είπε στον STYLE 100 ο διευθυντής του ΓΕΛ Σητείας Μανώλης Τσιφετάκης που και ο ίδιος και οι μαθητές του Λυκείου   συμμετείχαν στην σημερινή δράση.

Τόνισε πως πρέπει να διασφαλιστεί πως δεν θα επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα και καταστάσεις. «Ακόμα και σήμερα δεν πιστεύουμε αυτά που βλέπουμε» είπε, θέλοντας να δείξει το μέγεθος των καταστροφών.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα