Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήUncategorizedΒραβείο στην ταινία του Μ. Γιαννακάκη " Πετράς"στο Διεθνές Φεστιβάλ...

Βραβείο στην ταινία του Μ. Γιαννακάκη ” Πετράς”στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Ιεράπετρας

Με επιτυχία επιστρέφει   ο «Πετράς»από την Ιεράπετρα  και το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ στην πόλη του, η μικρού μήκους ταινία του Μιχάλη Γιαννακάκη, που στηρίχτηκε στο αρχειακό και σπάνιο υλικό που συγκέντρωσε με πολλή αγάπη και φροντίδα αλλά και με την ματιά του ανθρώπου που αφιέρωσε χρόνο και ζωή σε αυτήν την μοναδική ανασκαφή η αρχαιολόγος Μεταξία Τσιποπούλου.

Η ταινία , επιστρέφει με ένα βραβείο best of και το σχόλιο της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Φεστιβάλ Ελένης Βλάσση προς τον κ. Γιαννακάκη, «συγχαρητήρια, είστε πολύ δυνατός σε αυτά που κάνετε».

Να θυμίσουμε πως και πέρυσι, ο Μιχάλης Γιαννακάκης απέσπασε βραβείο στο ίδιο Φεστιβάλ με την ταινία του, «Λιμάνι».

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας Ελένη Βλάσση είναι δημοσιογράφος και σκηνοθέτης. Έχει σκηνοθετήσει πολλές σειρές ντοκιμαντέρ και έχει συμμετάσχει επανειλημμένως με τα ντοκιμαντέρ της στα Διεθνή Φεστιβάλ ανά τον κόσμου.

 

Και ο Πετράς συνεχιζει

Από ότι γνωρίζουμε η ταινία «Πετράς» που προβλήθηκε πρώτη φορά στην  Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος πέρυσι, συνοδεύοντας την σημαντική  παρουσίαση-διάλεξη της κυρίας Τσιποπούλου, θα συνεχίσει τον δρόμο της με συμμετοχές και σε άλλες διοργανώσεις

Τον Οκτώβριο ο σκηνοθέτης έχε προσκληθεί να την παρουσιάσει στα Χανιά. 

Έτσι ο Πετράς, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην πρόσβαση για την συντήρηση και τη συνέχιση της ανασκαφής, επικαιροποιείται συνεχώς.

Ας ελπίζουμε και ας πιέσουμε να βρεθούν οι λύσεις 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα