Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΣΤΑΘΜΟΣΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΓιάννης Φρυσούλης υποψήφιος με το «ΜΕΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ»: Είμαι υποψήφιος εκφραστής...

Γιάννης Φρυσούλης υποψήφιος με το «ΜΕΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ»: Είμαι υποψήφιος εκφραστής της γενιάς μου, αυτόν τον τίτλο προτιμώ»(ηχητικό)

 

 

 

«Μου  αρέσει να  λέω  πως είμαι υποψήφιος εκφραστής περισσότερο, πάρα υποψήφιος βουλευτής. Θέλω να εκφράσω τη γενιά της κρίσης. Θέλω να εκφράσω και την επόμενη γενιά που θα έρθει, η οποία θα μας ζητήσει τα ρέστα. Και σίγουρα θέλω να εκφράσω και τη γενιά τη μεγαλύτερη, η οποία περνά δύσκολα.

Οπότε, αρχικά θα ήθελα τον τίτλο του υποψηφίου εκφραστή του «Μέρα 25-Συμμαχία Για Τη Ρήξη».

Μιλάμε με τον Γιάννη Φρυσούλη, έναν νέο άνθρωπο γνωστό στην πόλη της Σητείας και από την επαγγελματική του δραστηριότητά, και την κοινωνική του δράση και τον θεσμικό ρόλο του ως αντιπρόεδρος στον Εμπορικό Σύλλογο , που αποφάσισε στην πολιτική του θέση και άποψη που χρόνια έχει, να δώσει επίσημο ένδυμα αυτή τη φορά, σε αυτές τις εκλογές, και ενστερνιζόμενος πλήρως τις θέσεις του κινήματος «Μέρα 25», είναι ένας από τους υποψήφιους βουλευτές Λασιθίου του κινήματος (συνυποψήφιοι του στο νομό ο Κωστής Μπαρμπεράκης και η Καλλιόπη Χριστοδουλοπούλου) διεκδικεί την ψήφο των πολιτών ως «Μέρα 25-Συμμαχία Για τη Ρήξη»..

Οι συζητήσεις για το κίνημα και τις απόψεις που εκφράζουν ο Γιάννης Βαρουφάκης και τα στελέχη, είναι πολλές, κάποιες φορές υπάρχουν διαστρεβλώσεις, ενίοτε δουλεύει η αποσπασματική μεταφορά που οδηγεί σχεδόν πάντα στην μετάδοση μιας άλλης άποψης και για λόγους φανερούς «επικρέμεται» ο φόβος της επιστροφής σε αδιέξοδα. Είναι όμως έτσι;

Ο Γιάννης Φρυσούλης μιλά για «δαιμονοποίηση» και του Γ.Βαρουφάκη και των πολιτικών που προτείνει το Μέρα25, ένα ευρωπαϊκό κίνημα, όπως τονίζει, που με το πολυσυζητημένο τελευταία σχέδιο Δήμητρα, δεν επιδιώκει, ούτε να κλείσει  τις τράπεζές, ούτε την επιστροφή στη δραχμή, αλλά να δημιουργήσει έγκαιρα πλαίσιο αντιμετώπισης μιας πιθανής, νέας μεγάλης κρίσης, όπως μας λέει ο κ.Φρυσούλης.

Ολόκληρη τη συνέντευξη, μπορείτε να την ακούσετε στο ηχητικό αρχείο, εδώ, παραθέτομε λίγα αποσπάσματα:

  • «Είμαστε ένα κόμμα με ανοιχτές πόρτες, έχουμε προχωρήσει σε συμμαχίες με την Αριστερά, και την εξωκοινοβουλευτική και με τη ΛΑΕ. Εκεί υπάρχουν όντως ανοίγματα. Κλειστές πόρτες βρήκαμε, όταν εδώ και δύο χρόνια σχεδόν έχουμε χτυπήσει τις πόρτες όλων αυτών που θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί για να συζητήσουμε. Βρήκαμε κλειστές πόρτες και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το ΠΑΣΟΚ».

  • «Το Μέρα 25 Συμμαχία Για Τη Ρήξη είναι ένα μεγάλο σύνολο ανθρώπων. Έχει ανοίξει την αγκαλιά του σε όλους αυτούς που ξέρουν και θέλουν τη ρήξη. Και γνωρίζουν τι σημαίνει ανυπακοή και πώς μπορεί να βγει η χώρα από αυτή τη δίνη που έχει περιέλθει. Με τον ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν είναι καθόλου κοντά και δεν ήταν κοντά εξαρχής, διότι όταν ένα κόμμα έχει υπογράψει τα μνημόνια και ακολουθεί την πεπατημένη δεν έχουμε πολλά κοινά να συζητήσουμε».

  • «Ο Γιάννης Βαρουφάκης , δεν έκλεισε καμία τράπεζα, δεν έλεγε κάτι τρελό ή κάτι το οποίο ήτανε έξω από το πλαίσιο της Ευρώπης. Προσπαθούσε να ανατρέψει τις πολιτικές και να τελειώσει η εποχή της λιτότητας στη χώρα. Του δώσαν τα τελεσίγραφα και έκλεισαν τις τράπεζες, συγκεκριμένα ο Ντράγκι Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έκλεισε τις τράπεζες. Ως εκβιασμό αν θες προς τους πολίτες της Ελλάδας και αυτό που και εγώ θα το έλεγα, όπως και ο Γιάνης Βαρουφάκης το είπε, ήταν τρομοκρατικό τρομοκρατική ενέργεια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αυτό δεν έχει συμβεί πουθενά στον κόσμο. Παρ όλα αυτά, οι Έλληνες τότε, πήγαμε σε δημοψήφισμα και ψήφισαν 62% όχι παρόλη την προπαγάνδα και τα παπαγαλάκια των μεγάλων καναλιών .Εμείς αυτό το 62% το τιμούμε και τότε και σήμερα».

  • «Όταν είπαμε ,ελάτε να συζητήσουμε για 5 βασικά πράγματα πριν τις εκλογές, να κάνουμε κάποιες προγραμματικές συγκλίσεις πριν τις εκλογές, μας έκλεισαν την πόρτα και οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ»

  • «Το Λασίθι είναι ο φτωχός συγγενής της Κρήτης ,πάσχει σε πάρα πολλά ζητήματα. Εμείς βάζουμε στο τραπέζι δυο τρία  πολύ, πολύ,  βασικά. Με πρώτα από όλα το θέμα της υγείας».

  • Έχει κουράσει αυτή η συζήτηση για τον ΒΟΑΚ, δεν κρατάω απλά μικρό καλάθι, το έχω αφήσει στην άκρη. Και σκέφτομαι σε εναλλακτικές. Ο νότιος άξονας, η διασύνδεση των πόλεων πρωτευουσών του νομού.

  • Συμμετέχω στην επιτροπή αγώνα εναντίον των ΒΑΠΕ . Φτάνει πια, έχουν γεμίσει τα βουνά μας με ανεμογεννήτριες. Έχουμε άλλες προτάσεις για την μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, Υπάρχουν οι υπεράκτιες ανεμογεννήτριες, που θριαμβεύουν σε άλλες περιοχές, όπως η Δανία και η Αγγλία και μάλιστα σε περιοχές που δεν έχουν καν ανέμους . Και δεν ενοχλούν σε τίποτα και κανένα.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM;GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα