Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΣΤΑΘΜΟΣΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΓ.Ανδρουλάκης από τη Σητεία: Ιεράρχηση των  αναγκών  για τον αθλητισμό και άμεση...

Γ.Ανδρουλάκης από τη Σητεία: Ιεράρχηση των  αναγκών  για τον αθλητισμό και άμεση επαφή με τα Σωματεία(βιντεο-φωτο)

Γ. Ανδρουλάκης από τη Σητεία: Ιεράρχηση των  αναγκών  για τον αθλητισμό και άμεση επαφή με τα Σωματεία

  • Ηλεκτρονικά πολλές υπηρεσίες του Μηχανολογικού

 

 

Τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αθλητικά σωματεία  και οι δομές της πόλης  βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Ανδρουλάκη σήμερα, στη Σητεία, σε μια επίσκεψη  που δεν είχε τον συνηθισμένο , εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αλλά είχε σκοπό την ενημέρωση ,καταγραφή των προβλημάτων και την εξεύρεσή λύσεων.

Ηλεκτρονικά και γρήγορα ανανεώσεις αδειών αυτοκινήτων

Μέσα από μια απλή διαδικασία που θα γίνεται ηλεκτρονικά, θα μπορούν πλέον οι κάτοικοι  της Σητείας και ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, να ολοκληρώνουν διαδικασίες όπως μεταβιβάσεις αυτοκινήτων, νέες άδειες κυκλοφορίας , νέες πινακίδες.

Την  ανακοίνωση έκανε ο Αντιπεριφεριάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης στην διάρκεια της επίσκεψης του στον εκ νέου εξοπλισμένο χώρο του Μηχανολογικού , που είχε βαριές ζημιές από τα ισχυρά πλημμυρικά φαινόμενα και είχε τεθεί σε αναστολή λειτουργίας για ένα διάστημα.

Όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης, « ήταν μια διαδικασία ιδιαίτερα χρονοβόρα, μιας που έπρεπε να ξεπεράσουμε όλες τις διαδικασίες του ελληνικού δημοσίου. Αλλά και να βρεθούν και τα προϊόντα τα οποία ήταν σε έλλειψη στην αγορά από αυτό  τον χώρο. Ουσιαστικά λύσαμε ένα ζήτημα το οποίο είχε δημιουργηθεί από την 15/10/2022 λόγω των φυσικών καταστροφών και συνεχίζουμε να εξοπλίζουμε, και να είμαστε δίπλα στις υπηρεσίες που προσφέρουν στους δημότες της Σητείας».

Χωρίς στίβο αλλά και χωρίς υπάλληλο προμηθειών η Σητεία

Από εκπροσώπους των αθλητικών συλλόγων και από τον δήμαρχο Γιώργο Ζερβάκη που τον συνόδευσε στο γήπεδο, όπου έγινε η συνάντησή με τους ομίλους, άκουσε ο Γιάννης Ανδρουλάκης τα προβλήματα που υπάρχουν για τον αθλητισμό στην πόλη. Κοντά στα γνωστά, όπως η κατάσταση του γηπέδου, υπάρχει κι ένα δομικό πρόβλημα, που τόνισε ο Γιώργος Ζερβάκης στον συνομιλητή του.

Είναι η απουσία υπαλλήλου από τον τομέα προμηθειών, που σημαίνει πως ο δήμος Σητείας συνολικά, δυσχεραίνεται στην προμήθεια αναλώσιμων. Όπως είπε ο Γ. Ζερβάκης «αυτή τη στιγμή έχουμε  μια υπηρεσία στις προμήθειες, η οποία δυστυχώς αδυνατεί να καλύψει την καθημερινότητα, τα αναλώσιμα του δήμου Σητείας σε καθημερινό επίπεδο».

Ο Γ. Ζερβάκης πρότεινε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ώστε μέσω αναπτυξιακών ή κάποιας άλλης οδού  να συνεχιστούν οι χρηματοδοτήσεις. Συγκεκριμένα πρότεινε η Αντιπεριφέρεια να κάνει τη διαδικασία της χρηματοδότησης, της προμήθειας και της εγκατάστασης των απαραίτητων που χρειάζονται οι αθλητικές υποδομές.

Ανδρουλάκης-Ζερβάκης συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου για να συζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα .

Τα προβλήματα που παρουσίασαν οι αθλητές και οι σύλλογοι τους,  καταγράφονται και από δω και στο εξής, ο αντιπεριφεριάρχης υποσχέθηκε  πως θα υπάρξει άμεση επικοινωνία και άμεση επαφή, με τους συλλόγους  για να ξεκινήσει η ιεράρχηση των αναγκών .

Κάτι που έγινε γνωστό από την επίσκεψη Ανδρουλάκη, είναι πως σε τρεις κοινότητες,   (Παλαίκαστρο-Ζάκρο-Σκοπή)  θα γίνουν είτε βελτιωτικές εργασίες (στις δύο πρώτες κοινότητες) είτε κατασκευαστικές εργασίες(στη Σκοπή), ώστε να υπάρχουν γήπεδα που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε βοηθητικά, για τους Συλλόγους της Σητείας, είτε για άλλες διοργανώσεις.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα