Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΔακοπροσβολή: Ερωτήσεις που χρήζουν απάντηση από τον Ρ/Σ STYLE 100- έκτακτη σύσκεψη...

Δακοπροσβολή: Ερωτήσεις που χρήζουν απάντηση από τον Ρ/Σ STYLE 100- έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο(βιντεο)

Φτάνουν μόνο η μείωση της άρδευσης και οι μεμονωμένοι ψεκασμοί;

Χθες στο γραφείο του Δημάρχου υπήρξε έκτακτη συνάντηση με όλους τους εμπλεκομένους φορείς για την αντιμετώπιση της δακοπροσβολής.

Στη συζήτησή πήραν μέρος ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Ζερβάκης ο Αντιδήμαρχος κ. Μακρυνάκης ο Περιαφερεικός σύμβουλος κ. Τσιφετάκης ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Σητείας κ. Μαυροματάκης και η γεωπόνος αγροτικής οικονομίας κ. Μεθενίτου.

Το συμπέρασμα της συνάντησης εν ολίγης ήταν η μείωση της άρδευσης των ελαιώνων αλλά και οι μεμονωμένοι δολωματικοί ψεκασμοί.

Ο Ρ/Σ STYLE 100 εδώ και αρκετό διάστημα  ασχολείται  με το θέμα.

Από το ρεπορτάζ λοιπόν  και από την χθεσινή  ενδιαφέρουσα ομολογουμένως συζήτηση  προκύπτουν πολλά ερωτήματα:

1.Για ποιο λόγο η περιφέρεια Κρήτης χρησιμοποιεί μόνο το success μέχρι  τώρα και οι άλλες περιφέρειες χρησιμοποιούν και άλλα φάρμακα

2.Εαν υπάρχει έρευνα για την διαχείριση της ανθεκτικότητας στην δραστική ουσία του φυτοφαρμάκου που χρησιμοποιείτε τρείς απανωτές φορές.

3.Οι ιδιαίτερες συνθήκες στην χρήση του success που πρέπει να περάσουν 21 ημέρες για να χρησιμοποιηθεί όπως γράφει στην ετικέτα. Εάν χρειαστεί ψεκασμός γρηγορότερα τι γίνετε; Και όπως γνωρίζουν όσοι το χρησιμοποιούν τόσα χρόνια υπάρχει πρόβλημα διαλυτότητας. Η ετικέτα του φαρμάκου αναφέρει ότι πρέπει να γίνετε συνεχείς ανάδευση πράγμα ανέφικτο.

4.Αυτο που προτείνετε στην σύσκεψη του Δήμου Σητείας με τους φορείς για δολοματικούς μεμονωμένους είναι τεχνικά σωστό? Αφού είναι γνωστό ότι μεγάλο μέρος της επιτυχίας του δολωματικού ψεκασμού  είναι η καθολικότητα  η περιφέρεια που πήρε τα χρήματα  της δακοκτονίας θα πληρώσει τα φάρμακα των παραγωγών  για να γίνουν μεμονωμένοι δολωματικοί;

5.Εφόσον το success είναι βιολογικό σκεύασμα γιατί δεν ψεκάζονται και οι βιολογικοί ελαιώνες για να αυξηθεί η περιοχή κάλυψης.

6.Γιατι η περιφέρεια Κρήτης εφόσον εντοπίστηκε το πρόβλημα   νωρίς δεν έκαναν αίτηση για κατ’ εξαίρεση χρήση του Dimethoate (ΡΟΓΚΟΡ) όπως πήρε πέρση η Ιταλία για να μειωθεί και το κόστος παραγωγής  στους παραγωγούς γιατί τα φυτοφάρμακα που έχουν απομείνει είναι πολύ ακριβά. Επίσης να υπάρχει μια ακόμη δραστική εναλλακτική..

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα