Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΛΑΣΙΘΙ          ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ   ...

          ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ   50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

 

 

50 χρόνια μετά, τα μηνύματα του αντιδικτατορικού αγώνα και του παλλαϊκού ξεσηκωμού της Νομικής και του Πολυτεχνείου, μας υπενθυμίζουν ότι ο Αγώνας δεν σταματά ποτέ.

Ο αγώνας του Ελληνικού λαού για Δημοκρατία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνικά δικαιώματα, είναι ιστορικά διαχρονικός και καλούμαστε να τον συνεχίσουμε και σήμερα, ενάντια στις νέες πολιτικές εξελίξεις.

Ο δρόμος είναι δύσκολος και μόνο οι αγώνες μας θα δώσουν προοπτική στους νέους, θα δημιουργήσουν ένα πραγματικά κοινωνικό κράτος, για κάθε πολίτη που το έχει ανάγκη. Μόνο αν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι  είναι ενωμένοι θα μπορέσουν  να διεκδικήσουν  καλύτερες συνθήκες εργασίας, αυξήσεις μισθών και συντάξεων , υπογραφή συλλογικών συμβάσεων.

Μόνο οι αγώνες θα αναστρέψουν τις αντεργατικές πολιτικές, θα δώσουν προοπτική στους νέους, θα δημιουργήσουν ένα πραγματικά κοινωνικό κράτος, για κάθε πολίτη που το έχει ανάγκη.  Μόνο αν το συνδικαλιστικό κίνημα είναι ενωμένο και δυνατό, θα μπορέσει να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας, αυξήσεις μισθών, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων.

Το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους του Λασιθίου, να δώσουν δυναμικό παρών στις εκδηλώσεις μνήμης του Πολυτεχνείου και να συμμετέχουν  συλλογικά και μαζικά στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλο το Νομό,  για να τιμήσουμε το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ  και ότι το σύνθημα «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» εξακολουθεί και σήμερα να μας ξεσηκώνει και να μας εμπνέει.

 

                                       ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα