Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΚΡΗΤΗΔρόμος του Ηρακλείου παίρνει το όνομα του Φοίβου Ιωαννίδη (video)

Δρόμος του Ηρακλείου παίρνει το όνομα του Φοίβου Ιωαννίδη (video)

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Κατά πλειοψηφία έγινε δεκτό το ψήφισμα που κατέθεσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας 13 Μαΐου για να δοθεί σε δρόμο του Ηρακλείου το όνομα του σπουδαίου αγωνιστή Φοίβου Ιωαννίδη, που έφυγε από τη ζωή το Μεγάλο Σάββατο.

Το Σώμα τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του μεγάλου δημοκράτη με καταγωγή από τη Σητεία που απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Αλέξης Καλοκαιρινός κατά την εισαγωγική ομιλία του στην έναρξη της συνεδρίασης εξήρε τη ζωή και το έργο του εκλιπόντος ενώ εν συνεχεία ανέγνωσε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου:

Ο Φοίβος Ιωαννίδης, ο Κρητικός αγωνιστής της Δημοκρατίας, ο επιστήμονας, ο ευπατρίδης της πολιτικής, υπήρξε μια ιστορική προσωπικότητα της χώρας μας που συνέδεσε άρρηκτα το όνομα και τη δράση του με το Ηράκλειο.

Από πολύ νέος βρέθηκε στις επάλξεις του συνδικαλιστικού κινήματος. Πρωταγωνίστησε στον αγώνα κατά της χούντας των συνταγματαρχών, πληρώνοντας με διώξεις και φυλάκιση το τίμημα της αντιδικτατορικής δράσης του.

 

Άνθρωπος καλλιεργημένος, μαχητικός και ακέραιος, με σπάνια χαρακτηριστικά, άφησε το στίγμα του καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, υπηρετώντας τη Δικαιοσύνη και το δημόσιο βίο. Με συνέπεια στις ιδέες και τις αξίες που τον χαρακτήριζαν, χωρίς συμβιβασμούς, έγραψε την δική του ιστορία ως Δικηγόρος, υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο, Βουλευτής, Υφυπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Υφυπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας & Τεχνολογίας και Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ο Φοίβος Ιωαννίδης ήταν ένας άνθρωπος που πέτυχε να ζήσει «Μια ζωή γεμάτη», όπως ήταν και ο τίτλος του βιβλίου του που παρουσιάστηκε στο Ηράκλειο το 2020.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, ως ελάχιστη έκφραση τιμής στη μνήμη και την προσφορά του Φοίβου Ιωαννίδη, κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας 13 Μαΐου 2024 αποφάσισε:

  1. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή κατά τη συνεδρίαση.
  2. Να εκφράσει την βαθύτατη θλίψη των μελών του, στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  3. Να δοθεί το όνομα του Φοίβου Ιωαννίδη σε δρόμο της πόλης του Ηρακλείου.
  4. Να πραγματοποιηθούν, σε χρόνο που θα καθοριστεί σε συνεννόηση με την οικογένειά του, θρησκευτικό μνημόσυνο και ειδική εκδήλωση λόγου, αφιερωμένη στη μνήμη του.
  5. Να παραδοθεί το ψήφισμα στην οικογένειά του.
  6. Να αναρτηθεί το ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου και να δημοσιευθεί στον τοπικό Τύπο.

 

«Ασφαλώς και συνηγορούμε στο ψήφισμα. Για εμάς τους παλαιότερους που έτυχε να γνωρίζουμε τον Φοίβο Ιωαννίδη ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του» είπε ο κ. Μιχάλης Καραμαλάκης.

Η κα. Μαρία Καναβάκη ανέφερε πως «είναι γνωστή η προσωπική πορεία του Φοίβου Ιωαννίδη. Υπήρξε παράδειγμα αγωνιστή και δημοκράτη σε όλη του τη ζωή. Χαιρόμαστε που έγινε αποδεκτή και η δική μας πρόταση να δοθεί το όνομα του εκλιπόντος σε δρόμο της πόλης. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στα παιδιά του».

Να σημειωθεί ότι η Λαϊκή Συσπείρωση απείχε από τη διαδικασία.

creta live

 

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα