Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΔυο εκ διαμέτρου διαφορετικές  εικόνες από διοίκηση και εργαζόμενους του Νοσοκομείου παρουσιάστηκαν...

Δυο εκ διαμέτρου διαφορετικές  εικόνες από διοίκηση και εργαζόμενους του Νοσοκομείου παρουσιάστηκαν στον Μανώλη Θραψανιώτη(βιντεο-φωτο)

 

 

Μια ωραιοποιημένη εικόνα του Νοσοκομείου Σητείας, όσον αφορά κυρίως τις υποδομές και τον σχεδιασμό που έχει γίνει για την βελτίωση του, με αναγωγή δηλαδή και πάλι στο μέλλον, χωρίς την έκφραση κάποιας ανησυχίας για το μέλλον του ιδρύματος από την μια, αλλά και χωρίς την υπογράμμιση της έλλειψης σημαντικών ειδικοτήτων σε ιατρικό προσωπικό, τις κενές θέσεις σε νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, παρουσιάστηκε επίσημα από την διοίκηση του Νοσοκομείου στην επίσκεψη του βουλευτή Λασιθίου Μανώλη Θραψανιώτη συνοδεία στελεχών του Noμού και της πόλης του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Μια άλλη εικόνα, που ακουμπά στον ρεαλισμό, έδωσε ο Σύλλογος  Εργαζόμενων  του Νοσοκομείου, υπογραμμίζοντας από την αρχή τις ελλείψεις στις εφημερίες  που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν με τις ελλείψεις σε παιδιάτρους, αναισθησιολόγους, καρδιολόγους , χειρούργους  και εκφράζοντας την εκτίμηση πως το 2023 θα είναι δυστυχώς ακόμα χειρότερο με τις συνταξιοδοτήσεις κάποιων και τις μετακινήσεις άλλων ιατρών.

 

Όλα είναι καλά, σχεδόν….

Την ενημέρωση από την πλευρά της διοίκησης, έκανε, απούσης της αναπληρώτριας διοικήτριας Μ. Δαρατσινού, ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Νίκος Σολιδάκης, σε μια συνάντηση στην οποία δεν επιτράπηκε η παρουσία των μέσων ενημέρωσης , κάτι που δεν ήταν επιθυμία του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ, επομένως αποφασίστηκε από την διοίκηση για λόγους που εκείνη γνωρίζει. Ως εκ τούτου, πληροφορίες και μόνο έχουμε, που συντείνουν στην παρουσίαση ενός σχεδιασμού που θα υλοποιηθεί και αφορά τα κτιριακά.

Δεν υπήρξε κάτι πιο συγκεκριμένο σε αυτό, παρά μόνο η παραπομπή στο μέλλον που θα γίνουν τα όποια έργα.

Όσο για το προσωπικό, ιατρικό,  νοσηλευτικό  και  άλλο, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας δεν υπήρξε κάποια επισήμανση για ελλείψεις ή επιτακτικές  ανάγκες (που υπάρχουν μεν, αλλά για κάποιον λόγο, δεν αναδεικνύονται  κεντρικά).

«Τι να το κάνεις  το κτίριο αν δεν υπάρχει στελέχωση»

 

Όπως αναφέραμε ήδη, με την παράθεση  στοιχείων, ο Σύλλογος Εργαζομένων επανάφερε το θέμα του Νοσοκομείου σε ρεαλιστική  βάση, με τις ελλείψεις  και την υποστελέχωση να κυριαρχούν στην παρουσίαση της εικόνας του ιδρύματος από την πρόεδρο του Συλλόγου    Ευφροσύνη Φανουράκη και τη νευρολόγο Ευαγγελία Γκαβανόζη, κυρίως.

Αν δεν υπάρχει στελέχωση δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για κρατικές δομές ανάφερε η κ, Φανουράκη, που αναφέρθηκε αναλυτικά και στο θέμα των εργαζομένων  επί συμβάσει, ένα καθεστώς που οδηγεί σε εργασιακή αβεβαιότητα, όπως είπε .

Την έλλειψη προκηρύξεων για την πλήρωση κενών  ανέφερε μεταξύ όλων η κ. Γκαβανόζη, που έκανε μνεία και σε όσους είχαν απομακρυνθεί λόγω της αντίρρησης τους να εμβολιστούν για τον Covid, χωρίς όμως να υπάρξει αντικατάσταση τους, εκφράζοντας τον προβληματισμό  της για αντίστοιχες κινήσεις αποψίλωσης νοσηλευτικών ιδρυμάτων με την επίκληση ανάλογου θέματος .

Μ. Θραψανιώτης : Το δημόσιο σύστημα υγείας είναι πολυτέλεια για την κυβέρνηση.

 

Ο Μανώλης Θραψανιώτης τόνισε πως  ανάμεσα στους πρώτους  στόχους του κόμματος του είναι η  ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και του δημόσιου συστήματος υγείας, κάτι που για την κυβέρνηση είναι πολυτέλεια όπως είπε. Ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την πλήρη αντίθεση  του στις κυβερνητικές προσπάθειες  ενίσχυσης του ιδιωτικού σε βάρος του δημοσίου συστήματος υγείας.

Νωρίτερα ο βουλευτής συνοδευόμενος από στελέχη του Σύριζα έκανε εθιμοτυπική επίσκεψη στο δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη. 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

 

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα