Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΛΑΣΙΘΙΔ. Βλασσάκης: Απάντηση στον διοικητή των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου

Δ. Βλασσάκης: Απάντηση στον διοικητή των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου

Εμετρήθης, εζυγίσθης και ευρέθης ελλιπής!

 

Ακούγοντας την παρέμβαση την οποία κάνατε για να δώσετε διευκρινήσεις σχετικά με την συνέντευξη την οποία έδωσα ,μπήκα σε σκέψεις για το που έχετε οδηγήσει τα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου τα τελευταία 4 χρόνια. Πέρα από το γεγονός πως δεν απαντήσατε σε καμία κρίσιμη ερώτηση αφού αλλάζατε κουβέντα, βγήκατε να δώσετε διευκρινήσεις για ποιό πράγμα; Για το γεγονός πως είστε διοικητής των διασυνδεόμενων; Αυτό πρέπει να το καταλάβετε ο ίδιος. Όσο για την  νομιμότητα, ουδέποτε έθιξα τέτοιο θέμα,. Εγώ για ανηθικότητα μίλησα!!!

Αλλά από την αρχή τα πράγματα νομίζω είναι ξεκάθαρα, ο αναισθησιολόγος κ. Αντωνάκης εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος και διαγράφηκε από την δύναμη του ΓΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ και εγγράφηκε – εντάχτηκε  στη δύναμη του ΓΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ όπως ορίζει η νομοθεσία. Ακριβώς εδώ ξεκινάει η κοροϊδία από μεριά σας προς τον  λαό της Νοτιανατολικής Κρήτης αλλά και γενικότερα του νομού Λασιθίου και μάλιστα για μικροσυμφέροντα.

Σέβεστε όπως λέτε τον νόμο αλλά <<εντέλλεται>> τον κ. Αντωνάκη να κάνει έως και 9 εφημερίες στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Δηλαδή στην Ιεράπετρα πόσες θα κάνει; Τον ρωτήσατε αν μπορεί να αντέξει το βάρος όλης αυτής της ψυχολογικής αλλά και σωματικής κόπωσης; Τα ρεπό που δικαιούται μετά από κάθε εφημερία πότε θα τα πάρει; Και αυτό δεν είναι καθόλου άλλη ιστορία όπως δηλώσατε δημόσια.

Τελικά, αν αντέχει να εφημερεύει Ιεράπετρα και Άγιο Νικόλαο, γιατί τότε δεν φορτώνετε με εφημερίες τους αναισθησιολόγους του Άγιο Νικολάου; εκτός και θέλετε να τιμωρήσετε τον κ. Αντωνάκη.

Στην πράξη με την απόφασή σας ακυρώνετε αυτή του υπουργείου, αλλά και το δικαίωμα του κ. Αντωνάκη να υπηρετήσει στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας, ως έχει δικαίωμα εκ του νόμου, ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος. Πρόκειται για ακόμα ένα πραξικόπημα από μέρους σας.

 Να επικρατήσει ομοψυχία γιατί φεύγουν 3 αναισθησιολόγοι από το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, έτσι δηλώσατε…  θέτω όμως τα εξής ερωτήματα

Α) Η ομοψυχία που ήταν από την μεριά σας ως κεντρικός Διοικητής όταν έφευγαν γιατροί από το νοσοκομείο Ιεράπετρας

Β) Γιατί κανένας δεν ρωτάει τους λόγους που φεύγουν οι γιατροί. Κατά τη διάρκεια της θητείας σας έχουν φύγει αρκετοί. Δεν νιώθετε την ανάγκη να απολογηθείτε και να αναλάβετε τις ευθύνες σας;

Γ) Στην Ιεράπετρα όπου υπάρχει υπερπροσπάθεια το νοσοκομείο να σταθεί στα πόδια του και να προσφέρει υπηρεσίες πρώτης γραμμής λειτουργώντας με 1 αναισθησιολόγο , 1 ακτινολόγο και 1 παθολόγο, που ήταν η ομοψυχία; Με ποιο τρόπο το στηρίξατε; Για παράδειγμα τι βοήθεια προσφέρετε στη γυναικολογική κλινική της Ιεράπετρας ή της Σητείας, την ώρα που στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου εφημερεύουν σχεδόν καθημερινά δύο ειδικευμένοι γιατροί;

Μιλάτε για παντελή έλλειψη αυτών των 3 ειδικοτήτων και λέτε να σας βρούμε κιόλας, όταν εσείς ο ίδιος με τον τρόπο σας, τη συμπεριφορά σας, αλλά και τα εντέλλεσθε τους διώχνετε αντί να κάνετε προσπάθειες να τους κρατήσετε και να τους προστατέψετε  ως κόρη οφθαλμού.

Κρύβεστε πίσω από το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ προσπαθώντας να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα.

Το χειρότερο απ όλα όμως είναι πως για 2 χρόνια και να θέλουμε να επανέλθουν  αυτοί οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, δεν μπορούν  μετά από παραίτηση. Που εσείς την προκαλέσατε.

Μας είπατε  ως τρανταχτό παράδειγμα την παθολογική κλινική και πως τα περιστατικά καταλήγουν στο Νοσοκομείο του Αγίου και αμέσως την επόμενη μέρες δίνετε εντέλλεσθε για Σητεία οδηγώντας 3 εργαζόμενους ιατρούς παθολόγους σε παραίτηση, εξ αιτίας του αυταρχισμού σας!

Τονίζετε πως το μόνο καθαρό Δευτεροβάθμιο νοσοκομείο είναι του Αγίου Νικολάου , Κύριε Ανδρεαδάκη ένα νοσοκομείο ή είναι δευτεροβάθμιο ή δεν είναι και αν δεν είναι εντάσσετε σε πρωτοβάθμιο ή τριτοβάθμιο. Συνεπώς ξεκαθαρίστε αυτά περί καθαρού και βρώμικου γιατί εγώ προσωπικά δεν τα καταλαβαίνω. Επίσης, επειδή το νοσοκομείο Ιεράπετρας είναι και πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο, έχει αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό. Αντί να το ενισχύσετε, το αποψιλώνετε και το υπονομεύετε συστηματικά.

Δεν λειτουργείτε ως κοινός διοικητής, αλλά εξυπηρετείτε τα συμφέροντα μόνο του Αγίου Νικολάου και ειδικότερα τα συμφέροντα συγκεκριμένων ιατρών του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Και δεν είναι συνδικαλιστική ονομασία το <<παρεάκια>> το οποίο και θα ξαναχρησιμοποιήσω. Αρνείστε την πραγματικότητα και τα θεωρείτε όλα εξυπνάδες!

Σας καλώ δημόσια να παραιτηθείτε πριν διαλύσετε όλα τα νοσοκομεία του Λασιθίου. Είστε ανεπαρκής και επικίνδυνος για τη δημοσία υγεία. Αρνείστε να λειτουργήσετε με γνώμονα το συμφέρον όλων των νοσοκομείων και το δικαίωμα όλων των πολιτών του Λασιθίου σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Εμετρήθης, εζυγίσθης και ευρέθης ελλιπής!

 

ΒΛΑΣΣΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα